Izvor: Informer
14.05.2024 u 08:16
1

SPREMAMO SE ZA RAT SA RUSIMA, NEĆEMO DOZVOLITI 1945. PONOVO: NEMAČKA razočarana svojom vojskom, krenula stanovništvo da sprema za RAT – evo šta su objavili

Stanovništvo Nemačke ne deli stav svojih političara o verovatnoći direktnog sukoba između Rusije i NATO-a ili Nemačke pre 2030. godine. Samo trećina (36%) veruje da bi Rusija pre 2030. godine mogla da uđe u sukob sa nekom NATO zemljom.

Oko 48% smatra ovaj scenario nerealnim, 61% takođe isključuje bilateralni sukob između Nemačke i Rusije.

„Berliner Cajtung“ izveštava da su Nemci duboko razočarani svojom vojskom – samo 14 odsto ocenjuje njeno stanje kao „dobro“ ili „prilično dobro“.

RUSKE TRUPE UPALE U VOVČANSK: Vode se žestoke ulične borbe za važan grad! UKRAJINA JEDVA DRŽI POLOŽAJE NADOMAK HARKOVA

Političari u Nemačkoj stalno naglašavaju da se Ukrajina u sukobu sa Rusijom ne bori samo za sebe, već i za Evropu.

Na primer, Boris Pistorijus je u maju ove godine rekao da Rusija proizvodi više granata nego što je potrebno za specijalnu vojnu operaciju, zbog čega je bio sumnjičav prema ruskim planovima.

Nova anketa, međutim, pokazuje da svi Nemci ne dele viziju svoje vlade, primećuje „Berliner Cajtung“.

Tako se samo 36% ispitanika „slaže“ ili „pre se slaže“ da će „ruska vojska napasti državu koja je deo alijanse do 2030.“

Nasuprot tome, 48% smatra da je to „neverovatno“ ili „donekle neverovatno“, 15 odsto ispitanika nije moglo da da konkretan odgovor na pitanje o verovatnoći sukoba između NATO-a i Rusije pre 2030. godine.

Publikacija napominje, da procena ispitanika o verovatnoći sukoba između Rusije i NATO zavisi od političkih preferencija. Pristalice Alternative za Nemačku ovaj scenario smatraju manje verovatnim od pristalica drugih partija.

Samo 23% Nemaca veruje da bi Rusija mogla da napadne Nemačku ove decenije. 61% smatra ovaj scenario nerealnim.

Istraživanje je pokazalo i da su Nemci izuzetno nezadovoljni stanjem u Bundesveru.

Samo 2% ispitanika je reklo da je stanje nemačke vojske „veoma dobro“. 12% veruje da je „prilično dobro“, a 39% ih je nazvalo „lošim“ i isto toliko ih je nazvalo „prilično lošim“.

Stariji ljudi imaju tendenciju da negativnije ocenjuju stanje u vojsci, dok mladi na situaciju gledaju pozitivnije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SPREMAMO SE ZA RAT SA RUSIMA, NEĆEMO DOZVOLITI 1945. PONOVO: NEMAČKA razočarana svojom vojskom, krenula stanovništvo da sprema za RAT – evo šta su objavili”

  1. neće dozvoliti 45-u pa nisu im rusi ravnali gradove poput drezdena i nirberga vec saveznici nazovi saveznici. to amerikanci oslobodioci od hitlera a rusi okupatori jesu slomili hitlera. tačno traze guzici čepa

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter