Izvor: Kurir
01.07.2024 u 10:51
0

SPREMAN SAM ZA ZATVOR: Poslednje reči Stiva Benona pred odlazak u federalni zatvor

Stiv Benon, dugodišnji saveznik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, danas treba da se javi u federalni zatvor u Konektikatu gde će izdržavati četvoromesečnu kaznu.

On je osuđen zbog igorisanja sudskog poziva koji je izdat kako bi Benon bio nateran da učestvuje u kongresnoj istrazi upada Trampovih pristalica na Kapitol hil 6. januara 2021.

ON JE DOVEO ULTRADESNICU NA KORAK DO VLASTI: ČOVEK IZ SENKE izbora u Francuskoj

AP navodi da je sudija Benonu dozvolio da skoro dve godine ostane na slobodi tokom ulaganja žalbi na tu odluku, ali je konačno naredio nekadašnjem Trampovom savetniku u Beloj kući da se javi u zatvor nakon što je apelaciono veće odbilo poslednju žalbu.

Benon je pokušao da ipak spreči to obraćanjem Vrhovnom sudu SAD, ali je on odbio da u poslednjem trenutku odloži izvršenje zatvorske kazne.

Jedan od glavnih Trampovih savetnika je pred odlazak na izdržavanje kazne razgovarao sa novinarem BBC kojeg je odveo u svoj „komandni centar MAGA (Make America Great Again – Učinimo Ameriku ponovo velikom, što je bio Trampov slogan iz predizborne kampanje 2016).

Navodi se da je Benonova „ratna soba“ smeštena u podrumu elegantne kuće u Vašingtonu koja se nalazi nadomak zgrade američkog Vrhovnog suda.

Britanski medijski servis prenosi da se u podrumu nalazi gomila knjiga na temu politike, finansija i raznih teorija zavere.

Navodi se da je tu i veliki citat samog Benona, koji sebe vidi kao pastira populističke agende MAGA, a koji glasi „NE POSTOJE teorije zavere, ali NE POSTOJE NI SLUČAJNOSTI“.

Tu je i ogromni priručnik „Projekta 2025“ koji zauzima centralno mesto u prostoriji.

Priručnik koji je Benon uradio u saradnji sa konzervativnom Heritidž fondacijom ima 900 stranica i detaljno opisuje planove za tranformisanje američke vlade tokom Trampove druge predsedničke administracije.

Iz ove prostorije Benon svakog radnog dana emitovao emitovao emisiju namenjenu mobilitzaciji hiljada Trampovih pristalica koje on naziva „uličnim borcima“.

Iako neće moći da ih predvodi dok bude u zatvoru, Benon je za BBC poručio da je „MAGA vojska spremna“ i da „ne može i neće da se zaustavi do konačne pobede“.

– Ja sam spreman (za zatvor). Sve sam spremio – zaključio je Benon.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter