Izvor:
27.08.2023 u 17:24
0

ŠTA SU RUSI NAUČILI U UKRAJINI? General otkrio 3 ključna pravca razvoja ruske armije – BOGOVI RATA

Ruske oružane snage su u uslovima savremenih vojnih sukoba zacrtale 3 glavna pravca razvoja, rekao je general Aleksandar Osadčuk, načelnik Glavne uprave za inovativni razvoj Ministarstva odbrane RF.

To su dronovi svih vrsta, sistemi kojima upravlja veštačka inteligencija i artiljerija, i prema njegovim rečima, značaj ovih sistema pokazao se u ratu u Ukrajini.

– Naravno, u pitanju su dronovi. Savremeni rat je rat dronova, raznih vrsta. Drugi pravac su sistemi upravljanja i tehnologije veštačke inteligencije. U pitanju je vreme za donošenje odluka, obim informacija, analitika, objektivnost. I, naravno, tu je artiljerija. To su sredstva uništenja. Artiljerija je bog rata. I ovaj rat je pokazao da je ovo rat artiljerije – rekao je Osadčuk.

Osadčuk je ovog meseca, govoreći pred otvaranje foruma Armija 2023, rekao da veštačka inteligencija ipak neće imati „poslednju reč“ kada je u pitanju korišćenje oružja, već će to morati da rade ljudi.

– Veštačkoj inteligenciji to nikada nećemo moći da poverimo – rekao je on, i napomenuo da veštačka inteligencija primenjena u vojne svrhe može imati zadatke raspoznavanja ciljeva, kao i da savetuje u donošenju odluka.

– Neuronske mreže počinju da rade veoma dobro u sistemu za navigaciju. Čet botovi, prepoznavanje teksta, prepoznavanje govora i slike su oblasti u kojima veštačka inteligencija sada radi veoma efikasno – dodao je on.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter