Izvor: BSC HAPPY/BLIC
27.08.2023 u 16:25
0

TRAMPU SE ISPLATILO HAPŠENJE: Posle predaje u Džordžiji prikupio 7,1 milion dolara za kampanju

Tim za predizbornu kampanju bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa saopštio je da je prikupio 7,1 milion dolara otkako se predao u zatvoru u Atlanti u američkoj državi Džordžiji, nakon čega je pušten uz kauciju.

Kako navode američki mediji, veliki deo sredstava dolazi od prodaje predmeta kao što su šolje, majice i hladnjaci za pice sa slikom Trampovog namrgođenog lica dok se predaje u zatvoru.

Tramp je prikupio gotovo 20 miliona dolara za tri nedelje od podizanja optužnica u slučajevima nereda u Džordžiji i na Kapitolu.

Odmah nakon hapšenja u Džordžiji u petak, Tramp je prikupio 4,18 miliona dolara, što je, kako je naveo njegov tim, najveća cifra prikupljena za 24 sata u njegovoj dosadašnjoj kampanji.

BAJDEN I TRAMP: „Rat“ koji će odlučiti gde ide planeta, SVE JE NA KOCKI

Osim što se prodavala roba onlajn, Trampov tim je slao poruke pristalicama da daju sredstva.

Tramp je pušten uz kauciju od 200.000 dolara, a optužen je za zaveru u vezi sa pokušajem da poništi rezultate predsedničkih izbora u Džordžiji 2020. godine.

Tramp se suočava i sa tri druge optužnice dok vodi kampanju za predsedničke izbore 2024. godine.

Prema anketama, Ipsosa i Rojtersa, Donald Tramp ubedljivo vodi protiv Rona Desantisa sa skoro 40 procentnih poena u trci za republikansku predsedničku nominaciju, čak i nakon što je odbio da učestvuje u debati sa guvernerom Floride i drugim rivalima.

Inače, Tramp je prvi bivši predsednik SAD kojem je napravljena identifikaciona policijska fotografija, koja je odmah i objavljena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter