Izvor: Tanjug
13.06.2022 u 16:36
0

STOLTENBERG IZNENAĐEN Generalni sekretar NATO nije očekivao da će Turska praviti problem priključivanju Švedske i Finske Alijansi!

Obećavajući Finskoj i Švedskoj brz ulazak u severoatlansku alijansu, NATO nije očekivao žestoko odbijanje Turske, izjavio je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg. „Nismo imali razloga da verujemo da će biti bilo kakvih problema po ovom pitanju“, rekao je Stoltenberg u intervjuu za Fajnenšel tajms.

Istovremeno, Stoltenberg je rekao da zabrinutost Ankare nije nešto novo, prenosi agencija RIA Novosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Turska je važan saveznik, a kada saveznik ukaže na bezbednosnu zabrinutost, treba da obratimo pažnju na to“, poručio je generalni sekretar NATO.

On je dodao da je Švedska preduzela važne korake kako bi ispunila zahteve Turske za odobrenje članstva Stokholma u NATO.

„Pozdravljam to što je Švedska već počela da menja svoje antiterorističko zakonodavstvo i što će obezbediti da pravni okvir za izvoz oružja odražava budući status članice NATO sa novim obavezama prema saveznicima“, rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare sa švedskom premijerkom Magdalenom Anderson, prenosi Rojters.

Švedska i Finska su 18. maja podnele zvaničan zahtev za ulazak u alijansu, ali je Turska blokirala proces razmatranja kandidature ove dve skandinavske zemlje.

ZARAD MIRA MORAĆE DA USTUPE DEO TERITORIJE: NATO na „mukama“ zbog Rusije i Ukrajine

Turski predsednik Redžep Taip Erdogan objasnio je da je uveo veto zbog odnosa Stokholma i Helsinkija prema Radničkoj partiji Kurdistana (PKK) koja je zabranjena u Turskoj.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter