Izvor: Tanjug
06.10.2020 u 01:41
0

STRUČNJACI TVRDE: Eksplozija u Bejrutu jedna od najvećih u istoriji!

Eksplozija koja je u augustu opustošila velike delove Bejruta bila je jedna od najvećih nenuklearnih eksplozija u istoriji, saopštili su stručnjaci sa Univerziteta Šefild u Velikoj Britaniji.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

Vučić potvrdio da je Ana Brnabić NOVI MANDATAR i najavio DVA NOVA MINISTARSTVA!

DA LI TI JE BILO ŽAO MILOŠEVIĆA KADA SI GA HAPSIO? Jovanović: Evo čega me je bilo žao!

DVADESET GODINA KASNIJE: Peti oktobar je dan NACIONALNE KATASTROFE!

DRAMA NA ROLAN GAROSU! PONOVO POGODIO SUDIJU, PA IZBACIO HAČANOVA: Đoković bez izgubljenog seta u četvrtfinalu

Tim stručnjaka sa Šefilda tvrdi da je eksplozija u libanskoj prestonici među najvećim eksplozijama u istoriji, kao i da je po snazi bila samo 20 puta manja od eksplozije nuklearne bombe u Hirošimi 1945. godine.

Tim stručnjaka se nada da će im ovakva dešavanja pomoći da se pripreme za buduće katastrofe, dodaje britanski javni servis.

– Kada znamo koliki je prinos od takvih vrsta dešavanja, onda možemo razraditi opterećenje koje iz toga proizlazi. A to nam dalje govori kako da izgradimo zgrade koje su otpornije – rekao je doktor Sem Rigbi iz „Sheffield“s Blast and Impact Engineering istraživačke grupe.

PROČITAJTE JOŠ…

GLASANJE I IZ SVEMIRA: Američka astronautkinja će iskoristiti svoje pravo glasa sa 300 km udaljenosti od Zemlje

GENERAL SE KRIO: Simke došao na Ljupkin nastup!

ŠTA MU JE SVE PROŠLO KROZ GLAVU: Novak otkrio kakvu je dramu preživeo na terenu! (VIDEO)

Eksplozija koja se desila 4. augusta u Bejrutu rezultat je slučajne detonacije približno 2.750 tona nepropisno uskladištenog amonijum nitrata u luci libanske prestonice.

U eksploziji je poginulo oko 190 ljudi, dok je više od 6.000 povređeno.

Tim iz Šefilda došao je do svoje procene proučavanjem 16 video snimaka objavljenih na društvenim mrežama.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter