Izvor: tanjug
21.09.2021 u 10:51
0

SUDAN: Neuspeli pokušaj puča, situacija sada stavljena pod kontrolu!

Sudanske vlasti prijavile su danas pokušaj puča, koji, kako navode, nije uspeo, i da je situacija sada stavljena pod kontrolu.

– Pokušaj puča je osujećen u Sudanu i situacija je pod kontrolom- izjavio je jedan član vladajućeg vojno-civilnog saveta.

PROČITAJTE JOŠAMERIKA POPUSTILA KOVID RESTRIKCIJE: U zemlju mogu da uđu svi koji su vakcinisani

Drugi neimenovani vojni zvaničnik je rekao da iza pokušaja puča stoji jedan broj vojnika iz oklopnog korpusa i da su pokušali da preuzmu nekoliko vladinih institucija, ali su zaustavljeni, prenosi agencija AP.

Još jedan zvaničnik, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je da su mnoge trupe, uključujući i visoke oficire, uhapšene.

PROČITAJTE JOŠNEMAČKA:Uhapšen čovek osumnjičen za ubistvo na pumpi!

Sudan je na krhkom putu demokratske vladavine nakon što je vojska svrgnula dugogodišnjeg vladara Omara al-Bašira u aprilu 2019. godine, nakon četiri meseca masovnih protesta.

Zemljom sada upravlja zajednička civilna i vojna vlada koja se suočava sa velikim ekonomskim i bezbednosnim izazovima.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter