Izvor: TELEGRAF
02.10.2023 u 18:56
0

Suđenje bivšem predsedniku SAD za prevaru: Trampov advokat tvrdi da ima drugačiji pogled na dokaze

Predsednik Tramp je zaradio milijarde dolara gradeći jedno od najuspešnijih carstava nekretnina na svetu - rekao je Kajz

Advokati bivšeg predsdnika SAD Donalda Tranpa i tužilac dali su uvodne izjave na sudu u Njujorku. Suđenje će biti nastavljeno posle kraće pauze

Trampov advokat Kris Kajz rekao je na početku da njegov tim „ima drugačiji pogled na dokaze“. Kajz smatra da je znanje o nekretninama bivšeg predsednika SAD učinilo milijarderom.

Predsednik Tramp je zaradio milijarde dolara gradeći jedno od najuspešnijih carstava nekretnina na svetu – rekao je Kajz.

– On je zaradio bogatstvo doslovno jer je bio u pravu oko nekretnina.

Kajz je dodao da će dokazi na suđenju pokazati da su procene imovine u Trampovim izjavama o finansijskom stanju u skladu sa regulatornim zahtevima.

 

 

„Ono što trenutno hrani moju dušu je Tramp“

Snimci državne tužiteljke Letiše Džejms koja govori o tome kako će da tuži Trampa objavljeni su na nalogu bivšeg predsednika SAD  dok je on sedeo n sudnici na Menhetnu. Tramp smatra da je slučaj protiv njega politički motivisan.

U jednom snimku, čuje se Letiša Džejms, koja kaže: „Definitivno ćemo ga tužiti, bićemo mnogo dosadni. U drugom klipu ona kaže, „Ono što trenutno hrani moju dušu je Tramp“. Snimci su postavljeni na društvenoj mreži Truth social.

U jednom od videa se navodi da „bruka Njujorka Letiša Džejms politički targetira Trampa“.

Procena Dojče banke

Trampov advokat Kris Kajz pokazao je dokumenta iz Dojče banke da bi dokazao da je banka procenila vrednost Trampovog bogatstva na 2 milijarde dolara manje nego sam Tramp, ali mu je banka ipak dala zajam. Kajz navodi da je razlika u proceni pokazala da je normalno u sektoru komercijalnih nekretnina imati velike razlike u finansijskoj proceni.

– To se dešava svakog dana u ovom gradu – naveo je.

Sudija države Njujork Artur Engoron prošle nedelje doneo je presudu u kojoj je utvrdio da su Tramp i njegova porodična firma na prevaru povećali vrednost njegovih nekretnina i druge imovine kako bi to potpomoglo njegovim poslovnim potrebama, što su Tramp i njegovi saradnici

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter