Izvor: agnecije
02.10.2023 u 22:19
0

NASLEDNIK PREUZIMA ORGANIZACIJU?: Pavel Prigožin preuzeo od svog oca vođstvo nad Vagnerom

Pavel Prigožin, dvadesetpetogodišnji sin Jevgenija Prigožina, iako veoma bogat, preuzeo od svog oca vođstvo nad Vagnerom. Prema izveštajima stranih medija, Prigožinov sin pregovara sa ruskom nacionalnom gardom o ponovnom angažovanju Vagnera u vojnim operacijama u Ukrajini.

Da je angažovanje Pavela Prigožina gotovo izvesno, navodi se u izveštaju američkog Instituta za proučavanje rata (ISV), prenose britanski mediji

U ovom slučaju Pavel Prigožin će zameniti sadašnjeg komandanta jedinica ruskih boraca dobrovoljaca u Ukrajini Andreja Troševa, koji je preuzeo vođstvo posle pogibije Jevgenija Pirgožina, a u dogovoru sa ruskim Ministarstvom odbrane. Troševa je javno podržao i ruski predsednik Vladimir Putin.

Suđenje bivšem predsedniku SAD za prevaru: Trampov advokat tvrdi da ima drugačiji pogled na dokaze

Penzionisani pukovnik, poznat i po nadimku Sedoj, smatra se jednim od osnivača Vagnera i bivši je pomoćnik vođe Vagnera Jevgenija Prigožina, koji je poginuo u avgustu u avionskoj nesreći, a posle jednodnevne pobune protiv Moskva koja se desila u junu. Prema pisanju stranih medija, imenovanje Troševa zbog njegovih bliskih veza sa Kremljom nije se dopalo nekim članovima Vagnera, koji su zbog toga tražili alternativnog lidera. Većina njih se povukla u Belorusiju posle neuspele pobune protiv vojnog vrha u Moskvi krajem juna.

Izvor blizak Vagneru otkrio je da je jedan od uslova pregovora Pavela Prigožina i Nacionalne garde da Vagner zadrži svoje ime, simbole, ideologiju, rukovodstvo i administraciju, piše dalje.

I mlađi Prigožin je od oca nasledio prilično bogatstvo.

Prema pisanju magazina Tajms, Jevgenij Prigožin je svom sinu ostavio oko 116 miliona evra, oružje, trospratnu kuću u Sankt Peterburgu, devet akcionarskih društava i akcije kompanije Konkord, kao i restoransko carstvo, navodi se u dokumentu Instituta za ratne studije koji još nije zvanično objavljena.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter