Izvor: TANJUG
20.11.2022 u 09:43
0

„SVE JE SPREMNO, ZIMA MOŽE DA POČNE!“ Šolc poručio da je Nemačka energetski stabilna za predstojeći period

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da se Nemačka pripremila za poteškoće zbog nedostatka ruskog gasa i spremna je da pregura zimu bez prekida u snabdevanju strujom.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

On je rekao da je vlada odlučila da produži rad termoelektrana i nuklearnih elektrana, i dodao da su skladišta gasa napunjena te da se prave terminali preko kojih će se primati prirodan tečni gas (LNG).

-Ovakve odluke su nam pomogle da obezbedimo stabilnost energenata u Nemačkoj i verovatno ćemo pregurati ovu zimu- poručio je Šolc, preneo je TAS S.

Nemačka je primila oko 60 milijardi kubnih metara prirodnog gasa preko gasovoda Severni tok 1 u 2021. godini.

Gasovod je nedavno oštećen prilikom sabotaže, a Berlin sada igra na kartu uvoza LNG, ali mora da izgradi dovoljan broj terminala koji mogu da prime gas, dodaje ruska novinska agencija.

Zasad je samo jedan završen i počeće da radi u januaru, a vlada planira da do kraja 2023. godine izgradi sedam mobilnih terminala za prijem LNG na obalama Severnog i Baltičkog mora sa kapacitetima većim od 30 milijardi kubnih metara.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter