Izvor: sputnikportal.rs
15.10.2022 u 14:44
0

SVE ZAVISI OD SAD I VELIKE BRITANIJE: Lukašenko izjavio da se sukob u Ukrajini može rešiti za nedelju dana!

Sukob u Ukrajini može se rešiti u roku od nedelju dana, sve zavisi od pozicije SAD i Velike Britanije, izjavio je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

– Sve zavisi od SAD i Velike Britanije. Ako shvatite i složite se da sutra treba da se sedne za pregovarački sto i da se dogovori, verujte mi, u roku od nedelju dana ćemo se dogovoriti – rekao je Lukašenko.

Istovremeno je pozvao da se zaustavi sukob u Ukrajini.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Rat je uvek loš. Nedavno sam rekao da je svet sada preokupiran problemom i traži odgovor na pitanje ko je kriv. Kasnije ćemo utvrditi ko je kriv. Hajde da zaustavimo rat i da se dogovorimo, a onda ćemo rešavati ko je u pravu, a ko nije – poručio je Lukašenko.

Belorusija ne namerava da se meša u sukob na teritoriji Ukrajine, pogotovo što to ne traži ni Rusija, izjavio je Lukašenko.

– Niti smo koga ubijali u Ukrajini, niti ćemo. Prvo, niko od nas ne traži da učestvujemo u operaciji, u ovom slučaju Rusija, i mi ne nameravamo da se tamo mešamo. Uvek smo govorili i govorimo o tome, ali nas, očigledno, ne žele da saslušaju i čuju – rekao je Lukašenko u intervjuu za američku kompaniju „NBC“, prenela je agencija „Belta“.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko upozorio je Ukrajinu i Zapad da ne sateraju njenog saveznika Rusiju u ćošak!

On je dodao da Belorusija na svaki mogući način podržava Rusiju.

– Naša podrška je u tome da ne budu narušene naše granice sa Poljskom i Litvanijom i da se ruske trupe ne napadnu s leđa preko Belorusije. U početku je bilo tako. Danas se naše učešće (u specijalnoj operaciji) svodi na to da lečimo Ruse i Ukrajince, hranimo Ruse i Ukrajince i u velikoj meri dajemo utočište izbeglicama iz Ukrajine. Dnevno nam dolazi po 400-500 ljudi. Tretiramo ih potpuno ravnopravno. Eto, to je naše učešće – rekao je beloruski lider.

Ranije je Lukašenko izjavio da je Poljska glavni inicijator upotrebe nuklearnog oružja, te da ona provocira SAD na akcije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter