Izvor: Tanjug
13.08.2021 u 18:45
0

SZO osniva NOVU NAUČNU GRUPU za istragu POREKLA KOVID-19

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da osniva novo telo za utvrđivanje izvora korona virusa, čime želi da se izbegne dalja politizacija koja je otežavala dosadašnju istragu.

Nemogućnost SZO da utvrdi gde i kako se virus proširio je stvorio tenzije među njenim članovima, posebno između SAD i Kine, gde su slučajevi kovid-19 prvi put identifikovani u Vuhanu krajem 2019. godine, a organizacija je danas pozvala sve vlade da sarađuju kako bi se ubrzala istraživanja o poreklu pandemije i depolitizovala situacija. 

VAŽNO:

NAJNOVIJI KORONA PRESEK: Cifre RASTU!

PREDSEDNIK ISPUNIO JOŠ JEDNO OBEĆANJE: RADNICI GEOKSA DOBILI NOVAC!

VREO TALAS SE NASTAVLJA: Evo kakvo nas vreme očekuje za vikend

LJUBAN KARAN I VELJKO ODALOVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Otkriveni stravični detalji ZLOČINA NAD SRBIMA! Hoće li iko odgovarati?!

U saopštenju SZO je navedeno da će novo savetodavno telo pod nazivom „Međunarodna naučna savetodavna grupa za poreklo novih patogena“ podržati brže sprovođenje daljih istraživanja.

Vašington je danas pozdravio plan SZO i istakao da je potrebno staviti akcenat na naučno zasnovane studije i na napore koji su vođeni podacima kako bi se utvrdilo poreklo pandemije koje će pomoći da se ubuduće efikasnije bori protiv izbijanja bolesti, ali da se one brže otkrivaju i sprečavaju.

U svom završnom izveštaju, napisanom zajedno sa kineskim naučnicima, tim koji je predvodila SZO i koji je proveo četiri nedelje u Vuhanu tokom januara i februara, saopštio je da se virus verovatno preneo sa slepih miševa na ljude preko druge životinje.

Rečeno je i da je curenje iz laboratorije krajnje malo verovatan uzrok pandemije.

PROČITAJTE JOŠ:

POČEO SABOR U GUČI! Jubilarni 60. festival truba „DRAGAČEVSKI SABOR-SVETSKI FENOMEN!“

OBEĆANO, ISPUNJENO! Stanarima Vidovdanske uručeni ključevi privremenih stanova

BJEGOVIĆ I STAROVIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Da li migranti pale pravoslavnu Grčku?!

VESIĆ POTVRDIO: U Bloku 70 požar je LOKALIZOVAN, nema opasnosti da će se proširiti!

Međutim, u dokumentarnom emisiji u njegovoj rodnoj Danskoj šef tima Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Peter Ben Embarek rekao je juče da hipoteza o laboratoriji zaslužuje dalje proučavanje.

Portparol SZO saopštila je da njena današnja izjava o unapređenju studije o poreklu virusa i novom telu za istragu, nema nikakve veze sa tim primedbama, napominjući da je intervju sa Ben Embarekom snimljen pre nekoliko meseci.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter