Izvor: Kurir
17.08.2024 u 15:24
0

TAJNI PREGOVORI MOSKVE I KIJEVA U KATARU PREKINUTI: Navodno su bili na korak od mira

OFANZIVA NA KURSKU OBLAST PREKINULA TAJNE PREGOVORE U KATARU

Vojna operacija Oružanih snaga Ukrajine u Kurskoj oblasti navodno je poremetila tajne pregovore o delimičnom prekidu vatre koji je trebalo da počnu u prestonici Katara!

Vašington post, pozivajući se na diplomate upoznate sa napretkom pregovora, navodi da su delegacije Moskve i Kijeva trebalo da se sastanu u avgustu u Dohi kako bi započele pregovore usled kojih bi mogle da zaustave međusobne napade na energetski sektor. Katar se obavezao da će delovati kao posrednik i navodno se već odvojeno sastao sa predstavnicima dve strane.

KOJI JE PUTINOV SLEDEĆI POTEZ: Biće okrutan

– Zvaničnici uključeni u pregovore nadali su se da bi mogli da dovedu do sveobuhvatnijeg sporazuma o okončanju rata – navodi Vašington post i dodaje da su pripreme trajale više od dva meseca i da je bilo ostalo samo da se dogovore sitni detalji.

Napori su prema navodima američkog portala poništeni neočekivanom invazijom Ukrajine.

Diplomata uključen u pregovore rekao je da su ruski zvaničnici odložili sastanak sa zvaničnicima Katara nakon što su Oružane snage Ukrajine probile granicu. Rusija prema njegovim rečima nije otkazala pregovore već je tražila više vremena.

– Ukrajina je i dalje želela da pošalje svoju delegaciju u Dohu, međutim, Katar je odbio sastanak jer nije želeo da razgovaraju o bilo čemu bez Ruske Federacije – navodi diplomata.

Ruski sagovornik lista, koji ima bliske veze sa diplomatama Kremlja, jasno je stavio do znanja da predsednik Vladimir Putin neće biti raspoložen za sklapanje dogovora posle ofanzive na Kursku oblast.

– Znate da rusko rukovodstvo ne pravi kompromise pod pritiskom – rekao je sagovornik za Vašington post.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter