Izvor: tanjug
16.10.2021 u 14:56
0

TALIBANSKA VLADA PORUČILA: Biće pojačana bezbednost u šiitskim džamijama

Talibanska vlada u Avganistanu obećala je da će pojačati bezbednost u šiitskim džamijama nakon drugog napada Islamske države (IS) u nedelju dana u kojem je poginulo više od 40 ljudi.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad u petak u džamiji Fatima u Kandaharu gde su bombaši samoubice ušli u džamiju za vreme molitve i razneli se. 

PROČITAJTE JOŠ:  KOLUMBIJSKA VLADA NE ŽELI „KOKAINSKE NILSKE KONJE“: Rešili da sterilišu životinje Pabla Eskobara

Šef policije u Kandaharu je rekao da će jedinice biti dodeljene za zaštitu šiitskih džamija koje su do sada čuvale lokalne dobrovoljne snage sa posebnom dozvolom za nošenje oružja.

– Nažalost, oni nisu mogli da zaštite ovo područje, pa ćemo odrediti posebno obezbeđenje za zaštitu džamija – rekao je šef policije koje je na Tviteru objavio portparol talibana. 

PROČITAJTE JOŠ: Rusija razvija vakcinu protiv više virusa odjednom

Od preuzimanja vlasti talibana u Avganistanu, IS je izvela na desetine napda, od malih razmera na talibancke ciljeve do vilikih, poput samoubilačkog bombardovanja u petak i ubijanja civila.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter