Izvor: Kurir
28.10.2024 u 09:55
0

TRAMP NAPRAVIO SPEKTAKL U MSG-u: Trampu su pružile podršku brojne poznate ličnosti!

Republikanski predsednički kandidat održao miting u Njujorku

Donald Tramp, bivši američki predsednik i republikanski kandidat za Belu kuću, organizovao je sinoć spektakularan predizborni miting u njujorškom „Medison skver gardenu“ (MSG), jednoj od najpoznatijih dvorana na svetu.

KO ĆE ODNETI POBEDU: Novog šefa Bele kuće će suštinski odrediti ovih sedam saveznih država!

On je u govoru u „gradu u kojem je rođen i odrastao“ poručio da ga je „Njujork naučio da možemo da postignemo sve“.

– Mi krvarimo istom krvlju, imamo isti dom i salutiramo istoj sjajnoj američkoj zastavi – poručio je Tramp pristalicama kojima je. kao što što obično čini na kraju svakog mitinga, obećao da će Ameriku ponovo učiniti zdravom, bogatom i velikom.

Na kraju skupa u MSG, na kojem su podršku Trampu pružile brojne poznate ličnosti, uključujući multimilijardera Ilona Maska i legendarnog kečera Hulka Hogana, na scenu je izašao pevač koji je izveo čuveni hit „Njujotk, Njujork“.

Ono što je bilo ključno za ovaj miting nije došlo na njegovom kraju kao kulminaciji ovog spektakularnog događaja koji je više ličio na mini stranačku konvenciju Republikanske partije nego na običan stranački skup uoči predsedničkih izbora 5. novembra.

Tramp očigledno veruje, a prema atmosferi na mitingu vidi se da to veruju i njegove pristalice, da može da demokratama preotme saveznu državu Njujork koja je njihovo tradicionalno uporište i uprkos tome što njegova rivalka Kamala Haris, potpredsednica SAD, tu ima značajnu prednost u anketama.

– Oni svi kažu: „Gospodine, traćite novac (ulaganjem u kampanju u Njujorku). Ja ne mislim tako – poručio je Tramp okupljenima tokom govora koji je trajao više od sat vremena.

Izveštač BBC sa mitinga ocenjuje da bi Tramp mogao da bude u pravu pošto će se u Njujorku, pored glasanja za novog šefa Bele kuće, za nedelju dana održati niz izbornih trka koje će odlučiti da li će republikanci ili demokrate kontrolisati Predstavnički dom Kongresa u narednom sazivu, što će svakako imati ključnu ulogu u tom da li će predsednik ili predsednica imati ključnu podršku kongresmena za donošenje zakona ili ne.

Zbog toga je Tramp na ovom mitingu poručivao pristalicama da je izuzetno važno da izađu na birališta.

– Morate da glasate, morate da glasate. Bila bi ogromna čast osvojiti Njujork – kazao je Tramp koji je okupljenima poručio da moraju da poraze Kamalinu „radikalnu levičarsku agendu“ i donesu mu pobedu koja je „isuviševelika da bi moglo da bude nameštanja protiv nje“.

Ipak, ono što se čulo tokom ovog mitinga, iako nije došlo iz Trampovih usta, moglo bi da poremeti njegove pobedničke planove ne samo u Njujorku, nego i u sedam saveznih država ključnih za ishod izbora, kao i u ostatku SAD.

Jedan od govornika koji je održao uvodna obraćanja pre Trampovog govora bio je komičar Toni Hinčklif, koji je pozvan da šalama „zagreje“ publiku, ali su one donele više štete nego koristi.

Hinčklif je Portoriko nazvao „plutajućim ostrvom đubreta“, što je Trampov izborni štab ubrzo nakon što se to pročulo nateralo da objave saopštenje da se republikanski kandidat distancira od ove izjave koja se neće dopasti latino populaciji, veoma važnoj i njemu i Kamali.

Pored ove rasističke šale Hinčklif je kazao i da latinosi „vole da prave bebe“, a imao je opasku o Noći veštica koju organizuje crnac.

Odmah su stigle reakcije demokrata, ali i republikanaca latino porekla, pa je tako njihova kongresmenka sa Floride Marija Elvira Salazar poručila na društvenoj mreži X (bivši Tviter) da je „zgrožena“ Hinčklifovim „rasističmkim komentarom“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter