Izvor: 24sedam
06.10.2024 u 07:42
0

TRAMP PONOVO U PENSILVANIJI: Na „mestu zločina“ izašao na scenu u društvu Elon Maska, pristalice mu aplaudirale (FOTO)

Miting se održava na istom mestu na kom je 13. jula izvršen atentat na Trampa

Bivši predsednik Donald Tramp vratio se na mesto gde je na njega izvršen atentat u okrugu Batler u Pensilvaniji.

Miting je počeo u17 časova po lokalnom vremenu, a vrata su otvorena u 10 časova.

Veliki broj ljudi pojavio se na mestu događaja, a lokalni organi za sprovođenje zakona ranije su rekli se očekuje 60.000 ljudi!

Kada je Donald Tramp izašao na scenu, zahvalio se policiji i onima koji su prvi odgovorili na pokušaj atentata i odao je počast Koriju Komperatoreu, njegovoj porodici i ostalima povređenima u pucnjavi. Deo tribine na kojoj je Komperatore sedeo 13. jula postavljen je sa spomen obeležjem cveća i vatrogasnom uniformom Komperatorea.

„Veliko hvala Pensilvaniji. Volimo Pensilvaniju!“, rekao je Tramp uz gromoglasan aplauz, dok je stajao ispred neprobojnog stakla na tačno mestu gde je upucan pre skoro tri meseca i dodao:

„Večeras se vraćam Batler nakon tragedije i boli u srcu kako bih preneo jednostavnu poruku narodu Pensilvanije i narodu Amerike. Naš pokret da Ameriku ponovo učinimo velikom je jači, ponosniji, ujedinjeniji, odlučniji i bliži pobedi nego ikada ranije. Onog dana kada sam upucan, rekao sam da ću se vratiti.

Erik Tramp izašao je na binu oko 17.30. rekavši da je „srceparajuće“ da je neko pokušao da oduzme život njegovog oca, a zatim ponovio sve uočene nepravde protiv Trampa, uključujući osporavanje glasanja, optužnice i pokušaje ubistva bivšeg predsednika.

Pristalice republikanskog kandidata istakle su američke zastave i slognane iz Trampove kampanje.

Na lokalnoj Fejsbuk stranici objavljeno je da su hoteli, moteli i gostionice u Batleru puni.

Miting na istom mestu kao u julu

Na podijumu je postavljeno neprobojno staklo.

Miting se održava na istom mestu na kom je 13. jula izvršen atentat na Trampa.

Bivšeg predsenika SAD je metak pogodio u uvo nakon što je naoružani napadač otvorio vatru iz obližnje zgrade.

Tom prilikom poginuo je Kori Komperatore (50), a dve osobe su povređene, a agent Tajne službe ubio je napadača, 20-godišnjeg Tomasa Metju Kruksa.

Za današnji miting Tajna služba rasporediće četiri puta više osoblja nego što je to bilo na skupu u julu, navodi AP.

Tokom mitinga, Tramp planira da se zahvali organima za sprovođenje zakona i onima koji su prvi odgovorili i odaju počast Koriju Komperatoreu, njegovoj porodici i ostalima povređenim u pucnjavi.

Deo tribine na kojoj je Komperatore sedeo 13. jula postavljen je sa spomen obeležjem cveća i vatrogasnom uniformom Komperatorea.

U petak je objavljen spisak specijalnih gostiju pozvanih da prisustvuju mitingu, koji uključuje porodicu Komperatore, one koji su povređeni u pucnjavi i njihove porodice, Elona Maska, Džej Di Vensa, Lija Grinvuda, hitne službe za pomoc i lokalne lidere.

– Biću tu da pružim podršku – napisao je juče na platformi X Elon Mask koji je poslednjih meseci pojačao podršku Trampu.

– Tramp se raduje povratku u Batler u Pensilvaniji kako bi odao počast žrtvama tog tragičnog dana – rekla je portparol Trampovog izbornog štaba Karolajn Livit.

Pucnjava u Pensilvaniji jedan je od dva pokušaja atentata na Trampa u ovom izbornom ciklusu.

Oko 57 odsto od 139.000 registrovanih birača okruga Butler su republikanci, u poređenju sa oko 29 odsto demokrata i 14 odsto građana koji podržavaju druge opcije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter