Izvor: Tanjug
13.09.2021 u 21:43
0

U Alžiru uhapšeno šesnaest pripadnika separatističke grupe MAK

 U Alžiru je uhapšeno još 16 pripadnika separatisticke grupe MAK koju su vlasti proglasile terorističkom organizacijom, saopštila je danas paravojna policija.

PROČITAJTE JOŠ: SAD spremne za saradnju sa Severnom Korejom

Hapšenja su izvedena u regionu Kabilie u provincijama Tizi Uzu i Bejaia, a nakon istraga o požarima u kojima je prošlog meseca stradalo najmanje 65 ljudi, navodi se u saopštenju paravojne policije ili Nacionalne žandarmerije.

VAŽNO: PAPA FRANJA pozvao crkvu da bude skromna poput Isusa i bliska realnom životu ljudi

Vlada je optužila MAK, separatističku grupu u regionu Kabilie, istočno od Alžira, da stoji iza razornih šumskih požara koji su pogodili nekoliko provincija, uključujući i Tizi Uzu.

Alžir je prošle nedelje saopštio da je uhapsio 30 osoba, uključujući sedam pripadnika MAK-a, zbog umešanosti u te požare, a uhapšeno je i 27 članova te separatističke grupe zbog napada na građane i privatnu imovinu u dva istočna grada Kheratu i Beni Urtilane.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter