Izvor: informer
20.04.2024 u 20:06
0

UKRAJINA DOBIJA DOLARE: Kongres SAD odlučio! Usvojen zakon o dodatnoj pomoći

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je u subotu zakon o pomoći u Ukrajini od 60,84 milijarde dolara, usred upozorenja Bajdenove administracije da bi Ukrajina mogla da se suoči sa neuspesima na bojnom polju bez dalje pomoći.

Predstavnički dom usvojio je predlog zakona, nazvan Zakon o dodatnim izdvajanjima za bezbednost Ukrajine, sa 311 glasova za, 112 protiv i jednim prisutnim. Poslanici Predstavničkog doma odbili su seriju republikanskih amandmana za smanjenje finansiranja u zakonu.

Zakon uključuje 23,3 milijarde dolara za dopunu odbrambenih artikala i usluga pruženih Ukrajini, 13,8 milijardi dolara za nabavku naprednih sistema naoružanja i 11,3 milijarde dolara za američke vojne operacije u regionu. Predlog zakona takođe uključuje meru da se Ukrajini obezbede taktički raketni sistemi dugog dometa (ATACMS).

Direktor CIA Vilijam Berns rekao je u četvrtak da bi Ukrajina mogla da izgubi na bojnom polju do kraja 2024. bez dalje pomoći američkog Kongresa.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter