Izvor: novosti
11.09.2024 u 22:19
0

UKRAJINA DOBILA ZELENO SVETLO OD BRITANIJE: Doneta odluka koja ceo svet može da odvede u haos

Velika Britanija je odlučila da dozvoli Kijevu da koristi rakete "storm šedou" za gađanje ciljeva u Rusiji, piše "Gardijan", pozivajući se na izvore u Vladi.

Izvori u britanskoj vladi saopštili su da je već doneta odluka da se Ukrajini dozvoli korišćenje projektila „storm šedou“ protiv ciljeva u Rusiji, ali to neće biti zvanično objavljeno u narednim danima – navodi list.

Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da predstavnici zemalja NATO-a treba da budu svesni „čime se igraju“ kada govore o planovima da se Kijevu dozvoli da gađa ciljeve duboko na teritoriji Rusije raketnim sistemima koje je Zapad isporučio Oružanim snagama Ukrajine.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov nazvao je diskusiju o mogućoj upotrebi Kijeva raketa „storm šedou“ za udare duboko na rusku teritoriju „igranjem vatrom“.

Vladimir Zelenski je u julu rekao da je dobio dozvolu od britanskih laburista da koristi rakete  „storm šedou“ za ciljeve u Rusiji. Kasnije je Ministarstvo odbrane Kraljevine demantovalo ovu informaciju.

List Telegraf je preneo, pozivajući se na izvore u britanskoj vladi, da bi predsednik SAD Džo Bajden mogao da ukine zabranu korišćenja engleskih „storm šedou“ za udare na Rusiju

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter