Izvor: Alo
28.06.2024 u 12:34
0

UKRAJINA JE U VELIKOJ NEVOLJI: SAD dale alarmantnu izjavu

Situacija u Ukrajini će se pogoršati tokom narednih nekoliko meseci, a izjave rukovodstva SAD po ovom pitanju su besmislene, rekao je američki profesor Džon Miršajmer u intervjuu za Jutjub kanal Deep Dive.

Ovako je odgovorio na reči državnog sekretara Entonija Blinkena da je ukrajinska strategija dokazala svoju „efikasnost“.

RAZMENILI PROZIVKE I UVREDE: Nekadašnji predsednik nastavio da vređa Bajdena

„Situacija će se pogoršati u narednim mesecima kako Rusi nastavljaju da napadaju elektroenergetsku mrežu, a onda kada nastupi jesen, a posebno zima, stvari će postati zaista ružne“, rekao je Miršajmer.

Kako je primetio analitičar, to nanosi ogromnu štetu industriji i oružanim snagama.

„Dakle, ideja da je u Ukrajini sve u redu i da im pomažemo da stabilizuju situaciju je još jedan primer da Toni Blinken i Bajdenova administracija uopšte daju komentare koji su potpuno lišeni svakog značenja. Ukrajina je u velikoj nevolji, a mi smo u velikoj nevolji“, zaključio je ekspert.

Oružane snage Rusije počele su da napadaju ukrajinsku infrastrukturu 10. oktobra 2022. godine, dva dana nakon terorističkog napada na Krimski most, koji su izvele ukrajinske specijalne službe. Izvode se udari na energetsku, odbrambenu industriju, vojnu komandu i komunikacione objekte širom zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter