Izvor: Kurir.rs/Beta
15.11.2022 u 13:27
0

UKRAJINA OPTUŽUJE RUSIJU NA VEOMA SUROV NAČIN – BEZ STRAHA OD BRUTALNOG ODGOVORA? Oni šalju afričke zatvorenike na prvu liniju fronta!

Ukrajinske vlasti optužile su danas Rusiju da šalje afričke zatvorenike u Rusiji na prve linije fronta u Ukrajini.

PUTIN NAJAVIO POKUŠAJE NEKIH ZEMALJA DA POLJULJAJU SUVERENITET RUSIJE: „Na vreme smo postavili barijeru“

To je navedeno dan posle saopštenja da je student iz Zambije poginuo u borbi dok je služio zatvorsku kaznu u blizini Moskve.

„(Predsednik Rusije Vladimir) Putin šalje afričke gradjane zatvorene u Rusiji u rat u Ukrajini“, napisao je na Tviteru portparol ukrajinske diplomatije Oleg Nikolenko.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vlasti u Zambiji u ponedeljak su saopštile da je jedan od njihovih građana Lemehani Natan Njirenda preminuo 22. septembra u Ukrajini, dok je trebalo da bude u zatvoru u Rusiji.

Zambija je od Rusije zatražila objašnjenje „o okolnostima pod kojima je državljanin Zambije, koji služi zatvorsku kaznu u Moskvi, mogao da bude regrutovan da se bori u Ukrajini i da izgubi život“.

Ruska diplomatija danas je kao odgovor saopštila da ispituje okolnosti smrti 23-godišnjeg zambijskog studenta.

„Afrikanci ne bi trebalo da ginu za Putinove nezdrave imperijalne ambicije“, rekao je Nikolenko.

Ukrajina optužuje šefa paravojne grupe Vagner Jevgenija Prigožina, bliskog Putinu da je poslao na front nekoliko hiljada boraca regrutovanih direktno iz ruskih, uz obećanje da će dobiti velike plate i biti oslobodjeni optužbe.

Student iz Zambije proglašen je krivim za kršenje ruskog zakona u aprilu 2020. godine, saopštila je zambijska vlada ne navodeći druge detalje.

Student nuklearnog inženjerstva osudjen je na devet i po godina zatvora. Kaznu je služio u zatvoru na periferiji Moskve.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter