Izvor: Jutarnji.hr
18.04.2023 u 14:55
3

OPERACIJA „UDARAC FENIKSA“ ĆE RAZORITI FRONT? Kijev je spreman, datum je određen, svi strepe od istorijske bitke koja ledi krv u žilama

Rusija je prvo okupirala Krim, a zatim ga anektirala 2014. godine i smatra ga svojom teritorijom.

Ukrajinci će krenuti ka Krimu. Moskva ovo smatra pretnjom teritorijalnom integritetu Rusije. Medvedev preti nuklearnim oružjem.

DAN D: Poslednjeg dana aprila počinje kontraofanziva?

Dok ruski mediji trijumfalno javljaju da je predsednik Vladimir Putin neočekivano i nenajavljeno posetio štab „vojne grupe Dnjepar“ na hersonskom pravcu i štab Nacionalne garde „Istok“ (Vostok) u nedavno pripojenoj Luganskoj oblasti, ukrajinski premijer Ministar iz Vašingtona najavljuje da će „kontraofanziva uskoro početi“, a Njuzvik prenosi iz procurelih tajnih dokumenata Pentagona da je ofanziva kodnog naziva „Udar Feniksa“ planirana za 30. april.

Tada bi trebalo da se popravi vreme i da prestanu obilne kiše koje stvaraju blato na tlu, koje usporava vozila i cisterne.

Pored toga, do tada će na teren stići neophodna zapadna vojna pomoć, pre svega američki i nemački tenkovi Abrams i Leopard 2 i 571 američki HMMVV (High Mobiliti Multipurpose Vheeled Vehicle) oklopno vozilo.

Prema američkim vojnim dokumentima na koje se poziva Njuzvik, Ukrajinci za napad pripremaju 10. operativni korpus, koji se sastoji od devet brigada i ima 253 tenka, 381 borbeno oklopno vozilo i 147 „komada“ artiljerije. Rusi, pak, najavljuju dodatnu mobilizaciju više od 300.000 vojnika.

„Bitka za miran završetak sukoba je izgubljena. Bitka za Rusiju počinje na proleće“, ističe Bavirin. On navodi da smo se „slatko nasmejali tim najavama kijevskog klovna (misli se na ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, koga u prokremljskim medijima tako zovu zbog svog zabavnog porekla), ali sada smo sigurni da će klovn pokušati.„

Ruski analitičar smatra da je očigledno da će Ukrajinci na proleće krenuti na jug ka Krimu i da je to „direktna i neposredna pretnja bezbednosti i teritorijalnom integritetu Rusije i više nije klovnovska šala”. Tu se nalazi i štab ruske Crnomorske flote.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “OPERACIJA „UDARAC FENIKSA“ ĆE RAZORITI FRONT? Kijev je spreman, datum je određen, svi strepe od istorijske bitke koja ledi krv u žilama”

  1. Ja ne znam da li ovo postoji u vojnoj praksi da neko najavljuje datum napada. Van pameti ali ok mozda je to neka vojna taktika za koju jos nisam cuo.

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter