Izvor: tanjug
20.08.2021 u 08:23
0

VATRENA STIHIJA U KALIFORNIJI: Izgorelo 400.000 hektara zemlje

Američka država Kalifornija već u ovom trenutku premašila je količinu spaljene zemlje u odnosu na prošlu godinu – dosad je izgorelo više od 400.000 hektara, čime je postavljen negativan rekord, a sada američki zapad ulazi u period kada jaki vetrovi izazivaju smrtonosne požare.

VAŽNO:

VUČIĆ OBIŠAO PROKUPLJE, BLACE I BRUS: Najavljeni veliki projekti koji će promeniti Srbiju! (VIDEO)

POŽAR NA NOVOM BEOGRADU: Bukti vatra u bloku 45!

OTKRIVENO: OVO JE ČETVRTI ČOVEK KOJI JE RADIO SA BELIVUKOM!

ADVOKAT PREDRAG SAVIĆ U EMISIJI “ POSLE RUČKA“: Ovo što se dešava u Crnoj Gori da je trunka istine ne bi svi ustali da brane svetinje i da dokažu šta je istina!

-Evo gde smo – još nije kraj avgusta, a veličina, rasprostranjenost i uništavanje izazvano požarima tokom leta 2021. godine ne ukazuju na dobro u narednim mesecima. Istorija požara u prethodne dve decenije na zapadu SAD je vrlo uznemirujuća – postaje sve vrelije, obilnije i izbija više požara- rekao je istoričar Bil Deverel sa univerziteta Južna Kalifornija, koji drži predavanja o požarima na Zapadu. 

Više od desetak velikih požara gori u kalifornijskoj travi, šikari i šumama, koje su izuzetno suve usled dve godine suše, čemu su verovatno doprinele klimatske promene.

PROČITAJTE JOŠ:

MINISTAR SELAKOVIĆ: Srbija donira vakcine protiv korone u afričke zemlje!

VUČIĆ MOLI LJUDE DA SE VAKCINIŠU: U oktobru ću primiti i treću dozu – VAKCINA NIKOME NIJE NAŠKODILA!

VESIĆ: Građani na levoj obali Dunava dobijaju kanalizaciju

GUSTI DIM IZ BORČE ZABRINUO SUGRAĐANE: Poznat uzrok požara!

Požari, koji su se desili uglavnom u severnom delu te američke države, spalili su 400.000 hektara zemlje ili 5.180 kvadratnih kilometara.

Požar Diksi, najjači od svih koji trenutno gore i drugi po snazi u istoriji Kalifornije, uništio je istorijski grad Grinvil i nastavlja da preti hiljadama domova na oko 280 kilometara severoistočno od San Franciska.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter