Izvor: Alo
17.10.2024 u 19:43
0

ZA MIGRACIJE SU POTREBNA ODLUČNA I ČVRSTA REŠENJA: Fico se izjasnio

Pitanje migracije u zemljama EU zahteva odlučna i čvrsta rešenja, naveo je danas slovački premijer Robert Fico na Fejsbuku povodom početka sastanka Evropskog saveta u Briselu.

Češki premijer je juče najavio da će se predstavnici njegove i još nekih zemalja EU sastati u pokušaju da ubede ostale članice, kao i Evropsku komisiju da bi Unija trebalo da zauzme odlučniji stav prema migrantima, prenela je slovačka agencija Tasr.

KAFIĆ JE BIO PUN LJUDI I ONDA JE NASTAO HAOS: Napad bombaša samoubice, ima mrtvih (VIDEO)

Prema rečima Fica, taj neformalni sastanak održan je na samom početku samita u Briselu, a prisustvovali su mu šefica EK Ursula fon der Lajen, kao i lideri Austrije, Kipra, Češke, Danske, Grčke, Mađarske, Holandije, Poljske I Slovačke.

„Naše reči su bile da su za migracije potrebna odlučna i čvrsta rešenja. Pokazalo se da smo u pravu kada smo kritikovali i glasali protiv obaveznih kvota za migrante. Ja i dalje smatram da treba jasno da zaštititmo spoljne granice Šengen zone i fokusiramo se na zemlje porekla migranata“, napisao je Fico na društvenoj mreži.

On je ukazao da je Slovačka među onim zemljama EU koje doprinose traganju za rešenjem, i istovremeno izrazio zadovoljstvo što je EK konačno shvatila hitnost situacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter