Izvor: Alo
21.08.2024 u 17:04
0

ZABRANJENE DEJTING APLIKACIJE: Prestanite odmah da ih kortistite

Rusija apeluje na građane da prestanu koristiti aplikacije za upoznavanje.

Ruska unutrašnja služba je uputila apel građanima da prestanu koristiti aplikacije za upoznavanje i upozorila ih da smanje korišćenje društvenih medija u regionima koji su trenutno pogođeni napadima ukrajinskih snaga nakon neočekivanog prelaska granice. Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije je upozorilo: „Korišćenje onlajn servisa za upoznavanje je snažno oružje. Neprijatelj aktivno koristi takve resurse za prikupljanje informacija.“

NADA SVE MANJA I MANJA: Telo kuvara na jahti

Pored pokušaja da ograniče korišćenje aplikacija za upoznavanje, ministarstvo je takođe objavilo listu preporuka savetujući ljudima da ne otvaraju hiperveze u porukama, ne strimuju video snimke na kojima su vojna vozila prisutna i uklone sve informacije o geografskom označavanju na društvenim medijima. „Neprijatelj u realnom vremenu prati društvene mreže putem ovih oznaka i otkriva stvarnu lokaciju vojnih i bezbednosnih snaga“, navodi se u objavi.

Ukrajinske snage su, sa druge strane, izvele jedan od najvećih napada dronovima na Moskvu od početka rata u februaru 2022. godine. Ministarstvo odbrane Rusije je saopštilo da je oborilo ukupno 45 dronova na ruskoj teritoriji tokom noći, uključujući 11 iznad Moskovske regije, 23 iznad Bryanska, šest iznad Belgorodske regije, tri iznad Kaluške regije i dva iznad Kurske regije.

Ukrajinske snage su, prema navodima ruske vojske, koristile američki HIMARS raketni sistem za uništavanje pontonskih mostova i inženjerske opreme u Kurskoj regiji. Ruski zvaničnici su naveli da je Ukrajina oštetila ili uništila barem tri mosta preko reke Sejm od kako je Kijev pokrenuo svoj upad 6. avgusta, napredujući do 39 milja.

Iako se Ukrajina zaglavila u kopnenom sukobu na istoku zemlje, tokom kojeg su Rusi polako napredovali uz teške gubitke za obe strane, Kijev je takođe bombardovao Rusiju dronovima. Ukrajina je ciljala naftne rafinerije i vazduhoplovne baze u pokušaju da oslabi borbeni potencijal Rusije, kao i glavni grad nekoliko puta. Vašington javno nije komentarisao upotrebu američkog oružja u Kurskoj regiji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter