Izvor:
22.06.2024 u 16:04
0

ZABRANJUJU GRAĐANIMA PUT U MOSKVU: SAD naredile zatvaranje ruskih viznih centara u Vašingtonu i Njujorku

Američke vlasti su obavestile ruske diplomate u Americi da se filijale viznih centara u Vašingtonu i Njujorku zatvaraju, ali će konzularna podrška biti nastavljena uprkos povećanom obimu posla, rekao je novinarima ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama, Anatolij Antonov

„Svakodnevno se vrše napadi na nas, a danas, pre jednog sata, Amerikanci su nam poslali obaveštenje da se vizni centri zatvaraju i da sada dodatni teret pada na pleća ruskih diplomata i konzula“, rekao je ruski diplomata posle ceremonije u znak sećanja na godišnjicu početka Velikog otadžbinskog rata, prenosi RIA Novosti.

Istovremeno, Antonov je napomenuo da američka strana nije objasnila razloge za ovakvu odluku i da ruska još nije najavila moguće uzvratne mere.

Narod ustao protiv tiranije! Zelenskom se ovo neće svideti: Tražili da se priča na ukrajinskoM!

 

 

Diplomata je objasnio da Sjedinjene Države nemaju takvih problema u Rusiji, u svoja dva generalna konzulata.

„Ovo je ozbiljan dodatni teret za nas imajući u vidu činjenicu da su ljudi u našim generalnim konzulatima u Hjustonu i Njujorku iscrpljeni“, rekao je on, uveravajući da će ruska ambasada učiniti sve da svojim sunarodnicima obezbedi neophodne pravne i konzularne usluge.

Kako je naglasio ruski diplomata, SAD svim silama pokušavaju da promene rusku spoljnu politiku i primoraju diplomate da se „kriju iza zidova ambasade“.
„To se neće desiti. Sve dok je i poslednji ruski diplomata ovde, izvršavaćemo svoje zadatke i instrukcije koje dobijamo iz Moskve“, obećao je Antonov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter