Izvor: Alo
17.08.2024 u 08:05
0

ZADRŽAN U BOLNICI PA MISTERIOZNO PREMINUO: Dvojica lekara pod istragom

Muškarac (64) hospitalizovan je u junu zbog dva kamena u mokraćnom kanalu, a nakon dva meseca i četiri operacije, misterizono je preminuo

Tužilaštvo u Bolonji pokrenulo je postupak za ubistvo i ranjavanje iz nehata i naložilo obdukciju tela 64-godišnjaka koji je preminuo pod misterioznim okolnostima u bolnici Mađore.

Prema nezvaničnoj rekonstrukciji, 64-godišnjak je hospitalizovan 4. juna. Žalio se na jake bolove u stomaku i leđima. Dve nedelje kasnije, 18. juna, imao je prvu operaciju.

Pretpostavlja se da je tokom ove operacije, potencijalno „probušen“ deo dvanaestopalačnog creva. Narednih dana stanje muškarca se postepeno pogoršavalo jer je dobio ozbiljne infekcije uključujući bolničke bakterije.

Nakon poslednje operacije, koja je obavljena 12. jula, uz vađenje nekoliko organa, pacijent je ostao na Odeljenju intenzivne nege, imao je nekoliko kriza i nažalost preminuo 8. avgusta.

Članovi porodice su nakon smrti muškarca tražili procenu procedura i ponašanja lekara i zdravstvenih radnika koji su ga lečili kako bi se utvrdile odgovornosti.

Nažalost, četiri operacije nisu bile dovoljne da spasu život 64-godišnjeg muškarca.

Nakon prijave supruge i ćerke žrtve, tužilac je pokrenuo postupak za ubistvo i ranjavanje iz nehata i naložio obdukciju.

Dva lekara su trenutno pod istragom.

Istrage su poverene karabinjerima NAS koji su pristupili oduzimanju kliničke dokumentacije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter