Izvor: Tanjug
02.09.2021 u 18:38
0

ZAHAROVA NAGLASILA: Moskva će razmotriti mogućnost priznavanja novih avganistanskih vlasti!

Moskva će razmotriti mogućnost priznavanja novih avganistanskih vlasti, nakon što se formira inkluzivna vlada, izjavila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Pozivamo na uspostavljanje inkluzivne, koalicione vlade u Avganistanu koja bi uključila sve etničke i političke snage u ovoj zemlji, uključujući etničke manjine, pa će se i pitanje priznavanja državne vlasti pokrenuti nakon završetka tog procesa- istakla je Zaharova, prenela je agencija Tas s.

PROČITAJTE JOŠU SRED HAOSA NA AERODROMU U KABULU: SAD koristile tajnu bazu CIA za spasavanje Amerikanaca i elitnih avganistanskih jedinica!

Kako navodi Zaharova, Rusija naglašava potrebu da se Avganistan pretvori u mirnu, nezavisnu i ekonomski stabilnu zemlju.

Istovremeno, prema njenim rečima, „zapadne zemlje svojom spontanom operacijom napuštanja Avganistana mogu ostaviti negativan uticaj na nacije u novoj istorijskoj eri“.

Zapadne zemlje su donele odluku o obliku svog prisustva u Avganistanu, ali, kako je naglasila Zaharova, nisu uspele to da učine na osnovu mandata koji je izdao Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, kao i da predstave izveštaje Savetu bezbednosti UN i međunarodnoj zajednici.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter