Izvor: Novosti
07.11.2021 u 14:31
0

ZAHAROVA: Nemačka i Francuska ne mogu više da ignorišu razuzdano ponašanje Kijeva

Portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da bespilotne letelice u zoni konflikta u Donbasu imaju pravo da koriste samo posmatrači OEBS-a, kao i da Nemačka i Francuska ne mogu više da ignorišu razuzdano ponašanje Kijeva. 

– Posmatrači OEBS-a našli su se u zoni napada dronova oružanih snaga Ukrajine. U saopštenju misije piše da je do eksplozije došlo 20 do 30 metara od lokacije patrole – podsetila je Zaharova i istakla da Kijev krši Minske sporazume.

PROČITAJTE JOŠ: Legalizovana eutanazija na Novom Zelandu

Prema njenim rečima, Pariz i Berlin, koji se zalažu za održavanje sastanka u ‘normandijskom formatu’, ne mogu više da se prave da ne primećuju razuzdano ponašanje kijevskog režima koje ubija ranije postignute dogovore, a što je najvažnije – nadu ukrajinskih građana u miran život. 

U izveštaju misije OEBS-a od 6. novembra navodi se da se patrola specijalne posmatračke misije OEBS-a našla u zoni napada bespilotne letelice na periferiji naselja Boloteno koje kontroliše Kijev u Donbasu. Misija je „videla kako su vojnici Oružanih snaga Ukrajine pucali u vazduh“. Posmatrači OEBS-a takođe su videli dron koji ne pripada Misiji kako leti na visini od 100-150 metara iznad položaja ukrajinskih Oružanih snaga, a nešto kasnije i iznad patrole OEBS-a, prenose mediji. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter