Izvor: Kurir
30.06.2024 u 22:17
0

ZELENSKI OTKRIO 3 USLOVA ZA OKONČANJE RATA: Ukrajini više nije dovoljno da sprečimo okupaciju

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski otkrio je tri uslova pod kojima je Kijev spreman da okonča rat!

Šef države je za Filadelfija Inkvajer naveo da misli na očuvanje zemlje i ulazak u NATO, ali i na satisfakciju.

Zelenski je na pitanje američkog novinara šta znači „prava pobeda“ za Ukrajinu i da li to podrazumeva povratak svih teritorija, odgovorio da je neophodno „sprečiti uništenje Ukrajine“ i obezbediti nemogućnost ponavljanja agresije. Za tako nešto prema njegovim rečima potreban je prijem Ukrajine u Evropsku uniju i NATO.

– Verujem da bez toga postoje veliki rizici za nas da se ovaj neprijatelj vrati… Potrebna nam je kolektivna odbrana Ukrajine – rekao je Zelenski koji nije naveo povratak svih ukrajinskih teritorija duž granice iz 1991. godine kao uslov za pravu pobedu.

Zelenski je takođe rekao da Ukrajina i Zapad imaju „različita shvatanja“ pobede u ratu sa Rusijom. Zapad, prema rečima ukrajinskog predsednika, želi očuvanje Ukrajine, ali ne želi raspad Rusije ili smenu Vladimira Putina u Kremlju jer bi tada moglo da bude još gore.

Ukrajini prema njegovom mišljenju treba i satisfakcija.

– Za nas je konačna pobeda trenutak satisfakcije. Razumete? To su različite stvari. Glavna pobeda za Zapad je sprečavanje okupacije Ukrajine, ali svi strahuju da će se Rusija srušiti. Svi se plaše šta će biti sa Rusijom bez Putina i da li može da ostane kako jeste ili postane još gore i tako dalje – rekao je predsednik Ukrajine.

Zelenski je naglasio da Ukrajini to nije dovoljno.

– Nama je satisfakcija važna. Potrebna nam je pravda jer Ukrajina treba da ostane ujedinjena nacija i posle rata – rekao je Zelenski.

Ruski predsednik Vladimir Putin, podsetimo, nedavno je saopštio koja su dva uslova da bi počeli pregovori sa Ukrajinom.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter