Izvor: Kurir
20.06.2024 u 16:43
0

ZGROŽENI SMO: Ostavljen na ulici ispred kuće!

Indijski radnik Satnam Sing (31) preminuo je od teških povreda zadobijenih dok je radio na poljoprivrednoj mašini u Latini, ruralnom području u blizini Rima sa velikom zajednicom indijskih radnika imigranata.

Sing, koji je sa suprugom došao u Italiju pre tri godine, navodno je ostavljen sa odsečenom rukom na putu ispred svoje kuće u Borgo Santa Mariji.

RUSIJA I VIJETNAM ZA NIJANSU BLIŽI: Prelaze na plaćanje u nacionalnim valutama!

Policija je saopštila da ih je pozvala njegova supruga i da je on prebačen u bolnicu San Kamilo Forlanini u Rimu, gde je preminuo od zadobijenih povreda u sredu.

Njegov italijanski poslodavac je pod istragom zbog ubistva iz nehata, kršenja propisa o zaštiti na radu i nepružanja pomoći.

Prema prvim istragama, Sing je radio na mašini za plastično umotavanje pričvršćenoj na traktor kada se nesreća dogodila.

„Zgroženi smo, ostavili su ga na putu kao da je vreća smeća“

„Pored užasa nesreće, dodatno smo zgroženi činjenicom da je indijski radnik, umesto da bude spašen, ostavljen u blizini svoje kuće“, kaže Laura Hardip Kaur, generalni sekretar jedinice Frosinone-Latina sindikata Flai Cgil, rekao je za list Il Giorno.

„Ostavljen je na putu kao vreća smeća uprkos molbama supruge da ga poslodavac odveze u bolnicu. Ovde se ne radi samo o teškoj nesreći na radu, koja je sama po sebi alarmantna, već i o varvarskoj eksploataciji. Dosta je bilo“, rekla je.

Ona je dodala da je Sing radio za 5 evra po satu bez legalnog ugovora o radu. Strani radnici su i dalje nevidljivi, prepušteni na milost i nemilost okrutnim šefovima, često Italijanima“, rekla je ona.

Italijanska ministarka rada Marina Kalderone osudila je ovaj „pravi čin varvarstva“ i izrazila nadu da će odgovorni biti kažnjeni. „Radnik na indijskoj farmi koji je doživeo tešku nesreću u blizini Latine i napušten u veoma teškom stanju je umro“, rekla je ona u parlamentu.

Ministar poljoprivrede Frančesko Lolobriđida rekao je da je vlada Đorđije Melonija „na prvoj liniji borbe protiv svih oblika radne eksploatacije“. On je dodao: „Ovo je tragedija koja nas ne sme ostaviti ravnodušnima i koja se mora u potpunosti izneti na videlo.

Demokratska partija levog centra (PD) osudila je tretman tog čoveka kao „poraz civilizacije“ i pozvala vladu da preduzme mere kako bi se Italija oslobodila takozvane „agromafije“ koja vodi mreže za eksploataciju migrantske radne snage

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter