Izvor: Tanjug
21.09.2021 u 10:49
0

Zoran Milanović u Njujorku kritikovao Evropsku uniju i klevetao predsednika Srbije

 Predsednik Zoran Milanović je u Njujorku na predavanju na Kolumbija univerzitetu klevetao Predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kritikovao Evropsku uniju.

PROČITAJTE JOŠ: AMERIKA POPUSTILA KOVID RESTRIKCIJE: U zemlju mogu da uđu svi koji su vakcinisani

Milanović je uoči današnje sednice Saveta bezbednosti održao predavanje na ovom univerzitetu i za Srbiju rekao da je „prepreka“ i „najteže“ to što je, kako tvrdi, predsednik Vučić „bio jedan od najistaknutijih ratnih huškaca 90-ih“.

Milanović je ponovio da vidi da Srbija „nema snažnu nameru“ da se priključi Evropskoj uniji, dok se, kako je kazao, Severna Makedonija i Albanija „snažno trude i bore“.

Dodao je da je Srbija pristupne pregovore započela 2014. godine i da je do sada otvorila 18 poglavlja, a dva privremeno zatvorila.

Rekao je da zemje jugoistočne Evrope teže članstvu u EU, ali da ne misli da nisu sve zemlje dovoljno motivisane za ulazak u Uniju.

VAŽNO: NEMAČKA:Uhapšen čovek osumnjičen za ubistvo na pumpi!

Crna Gora je, prema njegovom mišljenu najbliže EU sa 33 otvorena poglavlja, a Severna Makedonija je, dodao je, dobila status kandidatkinje EU-a 2005., godinu i po dana nakon Hrvatske, a Hrvatska je već osam godina clanica EU-a.

„Bosna i Hercegovina i Kosovo potencijalni su kandidati“, rekao je Milanović.

Milanović je kritikovao Evropsku uniju koju je nazvao „najkompleksinijim poitičkim udruženjem u istoriji čovečanstva, koje vode birokrate.

PROČITAJTE JOŠ: Džastin Trudo najavio BOLJE DANE za Kanadu

Za Hrvatsku je najvažnije pitanje šta će biti sa EU u narednih 10 godina, kao i da se uspeh hrvatskog članstvo u Uniji meri samo izvlačenjem novca iz evropskih fondova.

“EU je verovatno najkompleksnije politicko udruženje u istoriji čovečanstva. Teško je njime upravljati, nedostaje politicke legitimnosti jer ga većinom vode birokrati“, rekao je, između ostalog, Milanović.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

 

(Kraj) zn/

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter