Izvor: Tanjug
12.09.2020 u 18:02
0

„ŽUTI PRSLUCI“ OPET NA ULICAMA PARIZA: Preko 200 uhapšenih

Policija u Francuskoj upotrebila je suzavac i uhapsila preko 200 ljudi na protestima u Parizu na kojima su se, po prvi put od početka pandemije, okupili pripadnici pokreta „Žuti prsluci“.

Danas se u Parizu do podneva okupilo na stotine pripadnika pokreta „Žuti prsluci“.

Demonstranti su se okupili na dve lokacije, odakle su krenuli u protestne šetnje. U jednoj koloni nisu zabeleženi incidenti, dok je iz druge istupila grupa koja je zapalila kontejnere i automobil, došavši u sukob sa policijom.

Neki od učesnika protesta nosili su crnu odeću i zastavu antifašističkog pokreta, što ukazuje na prisustvo radikalnih demonstranata poznatih pod nazivom „crni blokovi“, koji su često odgovorni za nasilje na ulicama u Francuskoj.

SVE O SPORTU

SKANDALOZNO: Izraelci uhapsili svog najboljeg fudbalera!

BELI SPORT U SRBIJI TRI GODINE NAKON VIMBLDONA: Evo u kom gradu je održan prvi turnir

SPREMA SE SPEKTAKL: Francuski bokser preti Srbinu pred veliki okršaj

KORONA NI NJIH NIJE ZAOBIŠLA: Đurđević i Ristić ne stižu na meč u Ivanjicu

UTISCI SA REDOVNE SKUPŠTINE CRVENE ZVEZDE ZADOVOLJAVAJUĆI: Crveno-beli uspešno odgovorili na krizu izazvanu pandemijom virusa korona

Kako bi rasterali demonstrante, organi reda upotrebili su suzavac, prenosi agencija Rojters. Uhapšene su 222 osobe, a mnogi među njima nosili su sa sobom predmete koji se mogu upotrebiti kao oružje.

Pokret „Žutih prsluka“ nastao je krajem 2018. godine, u znak protesta protiv povećanja poreza na gorivo i ekonomskih reformi.

Povratak pripadnika „Žutih prsluka“ na ulice Pariza dešava se u trenutku u kojem se Francuska bori sa ponovnim povećanjem broja zaraženih korona virusom. U četvrtak je u ovoj zemlji potvrđeno skoro 10.000 novih slučajeva zaraze, najviše u jednom danu od početka pandemije. Dan kasnije, premijer Francuske Žan Kasteks najavio je povećanje obima testiranja i uvođenje strožih mera u onim gradovima u kojima broj zaraženih raste.

Policija je danas apelovala na demonstrante da poštuju mere uvedene u cilju borbe protiv korona virusa. Pariz se nalazi u „crvenoj zoni“, kojom se označavaju područja sa najtežom epidemiološkom situacijom, i u kojem je nošenje maski obavezno i na ulicama.

Prema poslednjim podacima Univerziteta „Džon Hopkins“, u Francuskoj je korona virusom zaraženo više od 401.000 ljudi, dok je od posledica COVID-19 preminulo skoro 31.000 pacijenata.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter