Izvor: bsc happy
17.06.2024 u 14:47
0

EMISIJA POSLE RUČKA: Otkud toliko neizlečivih bolesti i kako u stvari nastaju?

Više nema tajni, danas se otkriva!

Postoji li sprega medicinskih pronalazača i duboke države i ko krije vakcinu protiv raka?

Danica Grujičić hirurg onkolog bivša ministarka zdravlja koja se godinama zalaže za istraživanje da je bombardovanje Jugoslavije bombama sa osiromašenim uranijumom prouzrokovao porast broja obolelih od karcinoma i malignih bolesti. Grujičić naglašava da je tokom svoje dugogodišnje prakse zaključila   da uvek postoji način da se kaže istina.

-Ne možete pacijentu reći dobićete tumor i umrećete od tog tumora.Pacijentu treba na  jedan primeren način reći da boluje od ozbiljne bolesti, onaj ko mora da zna pravu istinu jeste porodica pacijenta,ništa nije izgubljeno i sve se leči. Sada se već na tromesečnom nivou pojavljuju lekovi posebno na onkologiji. Pacijent mora da prihvati bolest i da se ozbiljno leči ne treba da mu se daju prognoze u napred to su gluposti…  ističe  Danica Grujičić.

Za razliku od Srbije praksa u zapadnim zemljama je drugačija,lekarska etika i zakonska regulativa nalažu lekaru da pacijentu saopšti tačnu dijagnozu ma koliko ona fatalna bila. Dr Svetlana Cvijanović Krstić koja je radila u Zapadnim bolnicama objašnjava kako se to na zapadu čini.

– Uzimajući za primer svog poznanika profesora Kaplana koji je u svom istraživanju u razgovoru sa Amerikancima rekao konkretno ako bolujete od neke bolesti, i to je ne izlečiva bolest ne mogu vam tačno reći koliko ćete živeti ali mi ćemo biti konstantno uz vas.To je direktno spremanje pacijenta za ono što mu sledi. Britanci su takođe direktni i surovo iskreni, prvo sledi predočavanje metoda lečenja i onda suočavanje sa istom. Zaključuje doktorka Cvijanović Krstić.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter