Izvor: Tanjug
17.10.2020 u 11:50
0

GAK O PREMINULOJ DEVOJČICI U VRTIĆU: Primljena bez potvrde, nije postojala medicinska sestra na preventivi

Gradski sekretar za obrazovanje i dečiju zaštitu Slavko Gak izjavio je danas da je devojčica, koja je preminula u privatnom vrtiću „Ivin vozić“, u vrtić primljena bez potvrde pedijatra da je zdrava i da može da boravi u kolektivu.

„Bez te potvrde nijedno dete ne sme da boravi u predškolskim ustanovama“, rekao je Gak.

Gak je takođe naveo da je dete primljeno pre navršene prve godine i da je ustanova bila u obavezi da ima posebnu ishranu i kuhinju, što nije imala, da su vaspitačice radile bez licence i mentora.

SVE O SPORTU

ŽELEZNIK DOČEKUJE CRNO-BELE: Šćepanović poziva na koncentraciju i borbenost

KRALJ ŠLJAKE SUROV PREMA NOLETU: Rafa SRPSKOM ASU nije dao da stoji

DEJAN STANKOVIĆ O LAVOVSKOJ BORBI NJEGOVIH IGRAČA: Srce na terenu za trijumf u 163. derbiju!

„Na osnovu svih tih stvari i nepravilnosti jedini ispravan zaključak je da se privremeno zatvori ta ustanova“, kazao je Gak.

Prema njegovim rečima, ta ustanova je kontrolisana 2019. godine u redovnom nadzoru.

„Tada nisu uočene nepravilnosti“, naveo je Gak i dodao da su sada konstatovane velike nepravilnosti, zbog čega će poslati preporuku Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se vrtić privremeno zatvori.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter