Izvor: Tanjug
15.10.2020 u 07:52
0

GRADONAČELNIK BEOGRADA APELUJE: Zbog rasta obolelih u Evropi, važno biti odgovoran

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojicić apelovao je u sredu uveče na građane da se pridržavaju epidemioloških mera, jer se, kaže, situacija i u našoj zemlji brzo može pogoršati.

Radojičić je ukazao da je sada važno da se ponašamo odgovorno, s obzirom na činjenicu da naše okruženje ima povećan broj pozitivnih na kovid, dok su u mnogim evropskim zemljama brojke najviše od početka pandemije.

„U Srbiji su brojke značajno manje, ali pokazuju trend porasta. Sa druge strane, dolazi hladnije vreme i veća vlažnost. Naznake su da je virus u tim okolnostima mnogo prijemčiviji za ljudski organizam. Sve su to okolnosti koje govore da se moramo što bolje spremiti za sledeći period, kao i za period gripa“, rekao je Radojičić.

I OVO ĆE VAS ZANIMATI

VREMENSKA PROGNOZA: Danas oblačno i kišovito, a evo kakvo vreme nas očekuje do kraja nedelje

POSLE NARKO AFERE, PROCVETAO BIZNIS: Veroučitelj koji je dilovao za žene iz Požege otvara salon

MILANOVIĆ O DELOVIMA BOSNE: Dati Hrvatima ono što im pripada po Dejtonu!

Ističe da nije poznato kako će se virus korona ponašati u istovremenom prisustvu sa virusom gripa.

Zbog toga, kaže gradonačelnik, ponovo moramo podići pažnju koju smo imali u prethodnom periodu, ali sada i na još viši nivo, kada je reč o nošenju maski i držanju distance.

Kada je u pitanju vakcinacija protiv sezonskog gripa, Radojičić je rekao nema velikih dilema u vezi sa vakcinacijom i primećuje da je prošle godine, a i ove, povećano interesovanje ljudi za vakcinaciju.

„Što znači da građani shvataju njen značaj“, zaključio je Radojičić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter