Izvor: Happy BSC, Beoinfo
01.11.2021 u 14:08
0

Gradonačelnik obišao Medicinsku školu na Zvezdari povodom 100 godina postojanja

Povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Medicinske škole na Zvezdari gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić obišao je danas ovu srednju školu i tom prilikom istakao da bi zbog svog doprinosa trebala da postane ustanova od nacionalnog značaja. 

Naime, u ovoj školi koja obeležava važan jubilej, do sada je maturiralo 50.000 đaka, koji su dalje obrazovanje usmerili u različitim pravcima, od studiranja medicine, do poslova medicinskih i rendgen tehničara, laboranata, farmaceuta, sanitarnih inspektora.

PROČITAJTE JOŠ: GORAN VESIĆ: Počela je rekonstrukcija Keja oslobođenja u Zemunu!

– U ovom važnom trenutku pandemije vidimo koliko su to važne oblasti medicine. Iz godine u godinu, škola je išla linijom razvoja, povećavao se broj i učenika i nastavnika i izrasla u najveću medicinsku obrazovnu ustanovu u zemlji, koju trenutno pohađa oko 1.600 učenika – rekao je Radojičić i dodao da je 24 učenika i osam nastavnika od januara do maja volontiralo na vakcinalnom punktu na Sajmu, sedam dana u nedelji. 

Gradonačelnik je posebno istakao značaj odseka za sanitarno-ekološke tehničare, u čijem fokusu je bavljenje pitanjima očuvanja životne sredine i unapređenja ekologije i dodao da ga veoma raduje to što su mladi spremni i žele zajednički da rešavaju ova pitanja u narednim godinama. 

PROČITAJTE JOŠ: BEOGRAD: Položeni venci povodom oslobođenja prestonice u Prvom svetskom ratu

Takođe je  ukazao da su uspešni bivši učenici ove škole, ali i oni koji se trenutno u njoj školuju heroji doba u kome živimo, naročito u poslednje dve godine u vreme pandemije korona virusa. Naime, škola je bila uključena u realizaciju procesa imunizacije protiv korona virusa. 

Direktorka škole Snežana Milanović ukazala je da je perspektiva  mladih ljudi koji se obrazuju u ovoj školi izuzetna, jer u branši nema nezaposlenih.

– Svakog 1. septembra više od šezdeset molbi škola dobije za dodatan prijem dece, što govori o traženosti zanimanja za koja se ona školuju – istakla je ona i dodala da je velika tražnja i za prekvalifikaciju u obrazovne profile ove školske ustanove, upravo zbog toga što se lako nalazi posao. 

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter