Izvor: Tanjug
10.07.2021 u 12:37
0

GRADONAČELNIK POZVAO BEOGRAĐANE U MUZEJ NIKOLE TESLE: Povodom Dana nauke i rođendana našeg najvećeg naučnika zavirite u svet velikana

Gradonbačelnik Beograda Zoran Radojičić pozvao je Beograđane i goste Beograda da posete Muzej Nikole Tesle i bolje se upoznaju sa životom i radom našeg velikog sunarodnika povodom čijeg rođenja se danas obeležava nacionalni Dan nauke.

VAŽNO:

EKSKLUZIVNO ZA HAPPY TV PORUKA MIKE ALEKSIĆA IZ PRITVORA! Srce mu radi na 20 posto, ostalo mu je još par meseci života!

VREMENSKA PROGNOZA ZA SUBOTU: Stiže očekivano osveženje

ZA DECU JE NAJBOLJA OVA VAKCINA: Srpski pedijatri doneli preporuku povodom novih sojeva korone

Tesla je bio istinski velikan i naučnik svetskog glasa, a njegova jedina poseta Beogradu 1892. godine ostaće upamćena rekao je Radojičić.

„Naš veliki naučnik Beograd je posetio samo jednom. Bilo je to u junu 1892. godine. Tesla je u našem gradu boravio svega 31 sat. U zgradi Starog dvora, danas Skupštini grada, proveo je sat vremena u razgovoru s kraljem. Teslina poseta Beogradu je ostala upamćena kao dirljiva i veličanstvena“, rekao je gradonačelnik.

On je naveo da Beograd nastavlja da pamti i slavi velikog genija kroz muzej koji nosi njegovo ime, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Gradonačelnik je ukazao da su njegov genijalni um i otkrića prepoznati u celom svetu.

„Poslednje u nizu zasluženih počasti Tesli je u junu ukazala kanadska pokrajina Ontario, koja je 10. jul proglasila za zvanični praznik, Dan Nikole Tesle“, kazao je gradonačelnik.

Tesla je rođen 10. jula 1856. godine u selu Smiljan u Lici, a praznik povodom njegovog rođenja u Srbiji se obeležava od 2011. godine.

Tesla je autor više od 700 patenata. Polifazni sistem, obrtno magnetno polje i sistem naizmeničnih struja samo su neki od Teslinih pronalazaka koji su uticali na celo čovečanstvo.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter