Izvor: beoinfo, Happy BSC
17.11.2021 u 17:22
0

Gradonačelnik Radojičić i gubernator Sankt Peterburga odali počast stradalima u Prvom i Drugom svetskom ratu

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić i gubernator Sankt Peterburga Aleksandar Beglov položili su danas vence i cveće na Spomen-groblje oslobodiocima Beograda 1944, „Večni plamen” i Spomenik crvenoarmejcu. Nakon toga počast palim borcima odata je i na Ruskom nekropolju i ruskoj spomen-kosturnici na Novom groblju.

Našem bratstvu i prijateljstvu prethodi duga istorija tokom koje su mnogi dali svoje živote za našu slobodu u borbi protiv zajedničkog neprijatelja, poručio je Radojičić. Oni koji su položili svoje živote, dodao je, stvorili su osnov da naše prijateljstvo dalje razvijamo.

– Koristimo ovu priliku da se setimo svih generacija koje su dale svoje živote za  našu slobodu. Na ovaj način još jednom gubernator Beglov i ja ukazujemo na lično poštovanje prema stradalima, kao i poštovanje građana naših gradova prema palim borcima – naglasio je gradonačelnik Radojičić.

Prema njegovim rečima, naša dužnost i obaveza su da poštujemo žrtve naših predaka, ali i da ulažemo u budućnost generacija koje dolaze i njihove dobre odnose. Na taj način će naša tradicija i prijateljstva ostati dugovečna, poručio je Radojičić.

Gubernator Aleksandar Beglov je zahvalio gradonačelniku Beograda, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i srpskom narodu na tome što čuvaju sećanje na stradale u oslobodilačkim ratovima.

– Ovo su mesta sećanja za sve nas. Na Ruskom nekropolju leže brojni potomci starosedelaca Sankt Peterburga, koji su sticajem teških okolnosti našli svoj poslednji dom u Beogradu – istakao je Beglov i zahvalio što se, kako je naveo, i u teškim okolnostima u Srbiji čuva sećanje na one koji su dali svoje živote.

Događaju su prisustvovali ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan- Harčenko, pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović, načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, član Gradskog veća Fadilj Eminović, v.d. direktora JKP „Pogrebne usluge” Vladan Đukić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter