Izvor: tanjug
02.09.2020 u 09:22
0

NOVI APEL ZA UGOSTITELJE Bašte i radnim danima do jedan sat, ali čuvajte zdravlje

Ugostiteljski objekti koji imaju baštu mogu do 31. oktobra da rade i radnim danom do jedan sat posle ponoći, a ne samo vikendom, kako propisuju važeće gradske odluke, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Ta odluka stupa na snagu danas, a Gradski štab za vanredne situacije na teritoriji grada Beograda doneo ju je juče, rekao je Vesić.

– Na ovaj način želimo da kao Grad Beograd pomognemo ugostiteljima da uspešnije prevaziđu ekonomske posledice epidemije virusa kovid-19 koje su veoma pogodile sektor usluga – istakao je Vesić, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Pojasnio da prema važećim gradskim odlukama ugostiteljski objekti u stambenim zgradama mogu da rade radnim danima do ponoći, a da emituju muziku do 23 sata, u skladu sa svim ograničenjima koji su propisani u vezi sa regulisanjem nivoa buke. Dodao je da je vikendom radno vreme produžava do jedan sat, a mogućnost emitovanja muzike do ponoći.

– Sada će svi ugostiteljski objekti koji se nalaze u stambenim zgradama moći svaki dan da rade do jedan sat, a muziku da emituju do ponoći. Ova odluka će važiti do 31. oktobra kada će se vratiti uobičajeni režim rada – rekao je Vesić i dodao da je i dalje na snazi ograničenje za rad ugostiteljskih objekata u zatvorenom prostoru, jer oni mogu da rade samo do 21 sat.

Prema njegovim rečima, na rad ugostiteljskih objekata, kako u zatvorenom prostoru tako i u baštama, primenjuju se sve odluke o zaštiti zdravlja koje je doneo Krizni štab, a tiču se dezinfekcije, nošenja maski i držanja socijalne distance.

– Apelujem na ugostitelje da ih se pridržavaju jer tako štite zdravlje svojih zaposlenih i gostiju – dodao je zamenik gradonačelnika Beograda.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter