Izvor: Tanjug
13.07.2021 u 07:51
0

Od danas seča suvih grana i stabala na Kalemgdanu

 Ekipe Zelenila Beograd danas će početi seču suvih grana i stabala u parku Kalemegdan.

-Stabla se uklanjaju, jer su suva sa vidljivim fitopatološkim i entomološkim oštećenjima, kao i vidljivom truleži, a s obzirom na to da se nalaze u blizini dečjih igrališta i pešačkih staza u jednom od najposećenijih parkova u gradu, predstavljaju rizik po prolaznike i okolinu -navodi se u saopštenju Zelenila.

VAŽNO:

NOVA FABRIKA VAKCINA U SRBIJI: Potpisan Memorandum o saradnji sa Kinom

PREDSEDNIK NASTAVLJA POSETE: Vučić sutra u Kladovu

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ ODRŽALA VAŽAN SASTANAK: Srbija i SAD partneri u energetskoj tranziciji

ISPOVEST U „ĆIRILICI“ KOJU SRBIJA NIJE ČULA DO SADA: Muslimani su ubijali žene i decu, sve! Ja sam jedini preživeo tako što sam odglumeo da sam mrtav!

Radovi se izvode u okviru sprovođenja mera nege na stablima, koji su predviđeni Programom redovnog održavanja zelenih površina.

Intervencija se radi u skladu sa Odlukom o uređenju i održavanju parkova zelenih i rekreacionih površina po kojoj je Zelenilo Beograd dužno da sa javne zelene površine uklanja stabla ili delove stabala koja su suva, obolela, fiziološki prezrela, sa aspekta bezbednosti kritična (stabla u procesu izvaljivanja, rizično nagnuta, visoko izrasle krošnje…), oštećena od elementarnih nepogoda, saobraćajnog udesa, kao i da primenjuju redovne mere nege.

PROČITAJTE JOŠ:

VEČERAS U „ĆIRILICI“: Srpsku decu ubijaju, zar ne? (21.00 sat) Happy TV

LUKAČ OCENIO: Napad na Vučića u Potocarima je bio pokušaj ubistva

NOVA ISTRAŽIVANJA DOKAZALA: Ruska vakcina Sputnjik V efikasna protiv novih sojeva korone

U saopštenju se navodi da je na jesen planirana sadnja novih sadnica visokodekorativnih srednjih i visokih lišćara koje će zameniti isečena suva stabla.

Zelenilo Beograd je u protekle tri godine u Kalemegdanskom parku posadilo više od 150 novih sadnica visokog kvaliteta.

-Stalnom sadnjom dekorativnih stabala obogaćujemo biljni fond, kao i kolorit u Kalemegdanskom parku -navodi se saopštenju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter