Izvor: tanjug
06.10.2021 u 21:52
0

OD SUTRA TOPLI RADIJATORI!

Od sutra u Beogradu topli radijatori, izjavio je direktor za razvoj i investicije u Beogradskim elektranama Zoran Spasenovski najavljujući daljinske probe grejanja.

Postoje ozbiljne najave da će ove zime mnoge zemlje imati problem da nabave gas koji je vitalan i za funkcionisanje privrede, i za domaćinstva.

PROČITAJTE JOŠ:  VESIĆ: Otkazan Sajam knjiga

Potražnja za gasom je u porastu, proizvodnja ne prati potražnju, a mediji prenose da skoro tri miliona radnika u EU trenutno ne može da priušti grejanje u svojim kućama.

Zoran Spasenovski je izjavio da se Beogradske elektrane nalaze u režimu funkcionalnih proba.

-Naši korisnici će u popodnevnim časovima imati tople radijatore. Krećemo sa radom ujutru u 8 sati. Toplovodna mreža je dugačka preko 1.600 kilometara, sistem prelazi iz statičkog u dinamičko stanje i to treba uraditi polako da ne bi došlo do nekih havarija. Grejanje počinje sutra- potvrdio je Spasenovski.

PROČITAJTE JOŠ:  U SUBOTU VIŠE AUTOBUSA ZBOG ZADUŠNICA: Pojačane linije u ovom periodu

On navodi da su Beogradske elektrane na vreme potpisale ugovore sa Srbijagasom jer prirodni gas čini 96 procenata u ukupnoj potrošnji energenata.

-Ipak, nabavili smo i alternativna goriva- naveo je Spasenovski i izrazio očekivanje da se naknada za isporuku toplotne energije neće menjati.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter