Izvor: Tanjug
30.12.2019 u 18:23
0

OSNAŽENA „PLUĆA GRADA“ Grad Beograd posadio 50 mladica drveća

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić učestvovao je danas u sadnji 50 stabala u okviru izazova „Drvo za Beograd“, na levoj obali Save, i istakao je da je u ovoj akciji tokom godine zasađeno oko 1.000 stabala.

Zadovoljstvo mi je što završavamo godinu na ovaj način i verujem da ćemo svakim danom biti bliže željenom cilju, da imamo još 2,5 miliona stabala, odnosno 25 odsto zelenih površina u Beogradu, rekao je gradonačelnik.

Citirajući pesnika Žosea Martina, naglasio je da „čovek u životu treba da uradi tri stvari, a jedna od njih je da zasadi drvo“.

Danas smo završili naš zadatak, a nadam se da će i ostali Beograđani u narednom periodu posaditi svoje stablo kako bismo živeli u zdravijem i lepšem okruženju, naglasio je Radojičić.

U akciji su učestvovali direktor JKP „Zelenilo Beograd“ Slobodan Stanojević i Nebojša Bjelotomić, direktor kompanije „Saga” koja se odazvala pozivu gradonačelnika upućenom svim kompanija i međunarodnim organizacijama da se uključe u izazov „Drvo za Beograd”.

Radojičić je naglasio da je izazov „Drvo za Beograd” započet u novembru zajedno sa GIZ-om, kako bi Beograd bio zeleniji i zdraviji za život.

U ovom trenutku imamo 15 odsto zelenih površina u Beogradu, a želja nam je da narednih godina dostignemo 25 odsto. Danas smo imali priliku da sa predstavnicima kompanije „Saga” posadimo 50 stabala preko puta „Beograda na vodi”, što će doprineti zdravijoj životnoj sredini, kazao je Radojičić.

Rekao je da je „Saga”, koja se bavi digitalizacijom, društveno odgovorna kompanija koja je i u prethodnom periodu pomagala građanima Beograda, a posebno je naglasio da su pomagali i Prihvatilištu za decu u završnoj fazi izgradnje objekta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter