Izvor: Tanjug
27.01.2022 u 13:51
0

Radojčić obišao Petu beogradsku gimnaziju i čestitao školsku slavu

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas Petu beogradsku gimnaziju i tom prilikom učenicima i zaposlenima čestitao školsku slavu Savindan.

Učenici i nastavnici Pete beogradske gimnazije dobitnici su ovogodišnje Svetosavske nagrade koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja za izuzetne uspehe postignute u oblasti obrazovanja, ali i humanitarnog rada.

Podsetio je da je objekat u kojem se nalazi gimnazija građen 1938. godine, te da je u protekle dve godine uloženo tri i po miliona evra, zahvaljujući čemu je škola potpuno rekonstruisana.

-Škola je od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobila Svetosavsko priznanje za zasluge u domenu obrazovanja. Ðaci ove škole u prethodnoj godini osvojili su čitav niz prestižnih nagrada iz oblasti prirodnih nauka, pre svega hemije, biologije i fizike- rekao je Radojičić, a saopštila Gradska uprava.

Gradonačelnik je kazao da Grad Beograd kao jedan od strateških i prioritetnih ciljeva ima unapređenje obrazovanja i uslova za učenje i razvoj dece i mladih.

Naveo je da je prošle godine više od 700 miliona dinara uloženo u rekonstrukciju školskih objekata, te da se u ovom trenutku obnavlja 10 škola, a da je dokumentacija za još pet spremna.

-Samo u opremu u prethodnih pet godina uloženo je još oko sedamsto miliona dinara, što se pokazalo veoma važnim u uslovima pandemije -rekao je Radojičić.

Radojičić je podsetio da je u prethodnoj godini završena rekonstrukcija Zamunske gimnazije, i da predstoje radovi na Devetoj gimnaziji.

-Ova škola je obrazovala mnoge značajne ljude koji su ostavili dubok pečat u svim oblastima nauke, kulture, umetnosti i javnog života. Ovde su se školovale slikarka Nadežda Petrović, pesnikinje Desanka Maksimović i Mira Alečković kao i mnogi drugi istaknuti pojedinci koji su mnogo doprineli razvoju Beograda i ove zemlje. Ulaganja u obrazovanje najvažnija su za budućnost svih nas- rekao je Radojičić.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter