Izvor: Happy BSC
10.11.2021 u 14:32
0

RADOJIČIĆ: Nastavak odlične saradnje sa Kazahstanom

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić primio je danas u Starom dvoru ambasadora Kazahstana u Srbiji Madi Atamkulova s kojim je razgovarao unapređenju saradnje Beograda sa Nur Sultanom i o razvoju dve prestonice. 

– Jedno od prvih diplomatskih putovanja u mom mandatu bio je put u Astanu 2018. godine, zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Tada sam imao priliku da obiđem glavni grad Kazahstana, koji me oduševio zdanjem opere, sportskim dvoranama i terenima, ali i konceptom „Smart sitija” koji je razvio – rekao je Radojičić.

U decembru ove godine navršava se 25 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa Kazahstana i Srbije, koje odlikuje sve veća ekonomska razmena i dobra politička saradnja, o čemu svedoči i to što je u prestonici Kazahstana 2016. godine otvorena Ulica Nikole Tesle, a u Beogradu je otkriven spomenik najistaknutijem kazahstanskom pesniku Žambilu Žabajevu. 

PROČITAJTE JOŠ: Zbog praznika nedeljni red vožnje na svim linijama  

Ambasador Atamkulov zahvalio se gradonačelniku Radojičiću na prijemu i na svemu što je Beograd učinio kada je reč o podršci u organizaciji Dana Kazahstana, koji će se održati 3. decembra u Starom dvoru i doda da za razliku od Nur Sultana koji je mlada prestonica, Beograd ima bogatu istoriju zbog koje je specifičan, kao i ogroman turistički potencijal.

– Divno je videti kako se trudite da poboljšate uslove života za sve građane. Smatram da možemo dodatno unaprediti našu saradnju i učiti jedni od drugih – rekao je ambasador, kome se Radadojičić zahvalio na sadržajnom razgovoru i istakao da će dosadašnja odlična saradnja Beograda i Ambasade Kazahstana u Srbiji biti nastavljena.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter