Izvor: HappyBSC
24.12.2021 u 14:46
0

RADOJIČIĆ: Obezbeđeno 1.000 paketića za mališane beogradskih vrtića

Tradicionalna humanitarna akcija „Novogodišnja kutija”, u okviru koje je ove godine obezbeđeno 1.000 paketića za decu beogradskih vrtića iz porodica slabijeg materijalnog položaja, održana je danas u centralnom holu Starog dvora.

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić istakao je značaj održavanja akcije, posebno u periodu pandemije virusa korona i naglasio da Grad Beograd preko gradskog Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu od 2009. godine zajedno sa društveno odgovornim kompanijama partnerima, bankom Credit Agricole, jednim od osnivača, humanitarnom organizacijom Banka hrane, od prošle godine kompanijom Dexy Co, a od ove godine i kompanijama Vulkan i Službeni glasnik, dodeljuje novogodišnje paketiće mališanima beogradskih vrtića. 

– Bliže se novogodišnji praznici i period darivanja. Veliko mi je zadovoljstvo da Grad Beograd preko svog Sekretarijata za obrazovanje i dečiju zaštitu, zajedno sa kompanijama partnerima, i ove godine misli na mališane beogradskih vrtića iz porodica slabijeg materijalnog položaja. Hvala svima koji su učestvovali, na prepoznavanju potrebe i istrajnosti u ovom projektu sa tradicijom dugom 13 godina, u okviru koje je do sad podeljeno preko 16.000 novogodišnjih paketića. Ove godine će biti podeljeno 1.000 paketića u svih 17 predškolskih ustanova. Radujem se da smo i u ovim okolnostima uspeli da zajednički realizujemo ovaj divan projekat. Nadam se da ćemo u narednim godinama uspeti da obradujemo još veći broj dece – kazao je gradonačelnik.

Radojičić je istakao da Grad Beograd vodi odgovornu politiku u oblasti obrazovanja i dečje zaštite. 

– Iza nas je uspešna godina. Nastavili smo da gradimo vrtiće, obnavljamo škole, širimo kapacitete u predškolskim ustanovama, a najvažnije je to da vrtiće održimo bezbednim za boravak dece i u ovim vremenima, uz veliki napor i posvećenost svih zaposlenih. Budžet Grada Beograda za obrazovanje i dečju zaštitu za 2022. godinu je razvojan i investicioni i predstavlja nastavak višegodišnjeg trenda rasta ulaganja u jedan od najvažnijih sektora za svaki grad. Za narednu godinu budžet Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu iznosi 25 milijardi dinara. Nastavljamo započeti investicioni talas u obrazovnim ustanovama. U 2022. godini rekonstruisaćemo Devetu beogradsku gimnaziju, za šta je opredeljeno više od 400 miliona dinara. Takođe je obezbeđeno i preko 600 miliona dinara za rekonstrukciju 10 škola, sa željom da iz godine u godinu unapređujemo uslove obrazovanja naše dece. Ovo su godine kada je Grad Beograd pokazao kako se zaista brine o deci i tim tempom nameravamo da nastavimo dok ne obnovimo sve škole – istakao je gradonačelnik i čestitao Beograđanima, a posebno deci predstojeće praznike.

Đanluka Boreli, predsednik Izvršnog odbor Credit Agricole Srbije i jedan od inicijatora ove akcije, izjavio je da je želja zaposlenih da kompanija bude korisna kako za klijente tako i za celo za društvo. 

– Duboko verujem da je davati, a ne tražiti ništa zauzvrat najveća ljudska vrednost. U ovom slučaju verujem da ćemo zauzvrat dobiti osmehe 1.000 dečaka i devojčica i to je naš najveći božićni poklon – naglasio je Boreli. 

Ivana Pećić iz Dexy Co kompanije je istakla da je čast biti već dve godine  deo ove lepe humanitarne akcije koja donosi prazničnu čaroliju tamo gde je ona najpotrebnija, te da je osnovni zadatak i misija kompanije da učini naše mališane srećnim a naročito u ovom prazničnom periodu.

Luka Stanković iz kompanije Vulkan rekao je da od svog osnivanja kompanija vodi računa i neguje tradicionalne vrednosti i kvalitet, posebno kada je reč o najmlađim čitaocima, te da su kao društveno-odgovorna kompanija ovom prilikom donirali mališanima 1.000 knjiga.

Događaju su prisustvovali gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak, kao i predstavnici partnera Službenog glasnika i Banke hrane. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter