Izvor: Happy BSC
31.10.2021 u 17:18
0

REŠEN PROBLEM STANOVNIKA VOŽDOVCA: Saobraćajnica povezala naselje sa Ulicom vojvode Stepe! (FOTO)

Naime, u rekordnom roku završena je saobraćajnica – veza koja spaja naselje sa Ulicom vojvode Stepe.

Tom prilikom i oglasio se i zamenik gradonačelnika Goran Vesić koji je na svom fejsbuk profilu pokazao kako sve to izgleda: 

Danas je otvorena za saobraćaj i nova saobraćajnica dužine oko 130 metara, širine 7 metara sa obostranim trotoarima i kompletnom infrastrukturom.

Tako je rešen dugogodišnji problem stanovnika naselja Stepanovića koji nisu imali direktnu vezu na saobraćajnicu Vojvode Stepe, čime će se rasteretio pritisak na Kružni put, koji je bio jedina veza ka ulici Vojvode Stepe.

PROČITAJTE JOŠ: PRI KRAJU TREĆA FAZA REKONSTRUKCIJE ŠETALIŠTA U NOVOBEOGRADSKOM BLOKU 44: Izgrađeno ukupno šest dečijih igrališta!

Radovi su izvedeni za samo 45 dana iako je rok za izgradnju 90 dana. Izvedeni su svi radovi osim radova na sadnji drvoreda, a koji će biti završeni tokom novembra. Vrednost radova je oko 25 miliona dinara.

Danas je takođe pušten u saobraćaj deo saobraćajnice na Trošarini, koja predstavlja uklapanje Sektora 2 – spoljne magistralne tangente Borska – Petlja Lasta u postojeću saobraćajnicu Kružni put. 

Na ovaj način raskrsnica Vojvode Stepe je dobila konačnu formu i pun saobraćajni profil, čime u se dobija puna saobraćajna funkcija novoizgrađene saobraćajnice Save Maškovića. Ovo će podići protočnost i nivo saobraćaja.

Goran Vesić -facebook

PROČITAJTE JOŠ: NOĆ U BEOGRADU: Automobil oborio policajca, prebačen u Urgentni centar!

Izvedeno je oko 75 metara saobraćajnice od čega je veći deo u profilu 2+2 saobraćajne trake, a ovaj deo saobraćajnice kje i deo budućeg Sektora 3 Borske – Petlje Lasta koji će početi da se graditi sledeće godine.

Urađena je kompletna komunalna infrastruktura, a vrednost radova je oko 50 miliona.

Tokom naredne nedelje imam sastanak sa Građevinskom direkcijom Srbije kako bi grad Beograd konačno preuzeo javne površine u naselju Stepa Stepanović što već godinama tražim. Kada se to dogodi moći ćemo da uredimo sada već zapuštena dečija igrališta i druge javne površine. Dao sam i nalog da se izvrši eksproprijacija privatne imovine vraćene u restituciji na parceli na kojoj je predviđen vrtić kako bismo do polovine naredne godine izgradili još jedan vrtić u ovom naselju.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter