Izvor: Tanjug
31.12.2019 u 15:38
0

U BEOGRADU VIŠE OD MILION TURISTA! Rekordna godina je za nama

U 2019. godini prvi put je više od milion stranih turista posetilo Beograd, koji su ostvarili više od dva miliona noćenja, izjavio je danas predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević.

Nikodijević je naveo i podatak da su trenutno skoro svi hotelski kapaciteti u prestonici popunjeni, što potvrđuje da Beograd postaje jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija u ovom delu Evrope.

On je ukazao da toliki broj turista dodatno obavezuje, posebno tokom božićnih i novogodišnjih praznika, kada je broj gostiju u našoj prestonici najveći.

– Grad već tradicionalno organizuje manifestaciju “Beogradska zima“, čija je ponuda iz godine u godinu sve sadržajnija. Ove godine je, u okviru 150 dešavanja, pripremljeno više od 700 sati različitih programa za sve uzraste i posetioce, rekao je Nikodijević na konferenciji za novinare u Starom dvoru, a navodi se u saopštenju.

Nikodijević je podsetio da će večeras ispred Doma Narodne skupštine na novogodišnjem koncertu nastupiti Maja Berović, Lepa Brena, kao i Kiki Lesandrić i Piloti.

Takođe, dodao je da je otvoreno klizalište na Trgu republike, namenjeno, pre svega, deci, a da će za starije na istoj lokaciji tokom januara biti otvoreni tematski marketi.

Tradicionalno 1. janaura Svetogorska postaje „Ulica otvorenog srca“, koja će biti organizovana i na još četiri opštine u prestonici.

Od 4. januara ispred Hrama Svetog Save biće „Božićno seoce“, namenjeno najmlađima.

Nikodijević je čestitao Beograđanima novogodišnje i božićne praznike.

– Sugrađanima želim sreću, zdravlje i uspeh, a svima nama da nastavimo da se borimo za bolju i ekonomski prosperitetniju Srbiju i Beograd. Smatram da će upravo 2020. godina biti godina uspeha, rekao je Nikodijević.


PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter