Izvor: Tanjug
08.10.2021 u 10:24
0

VESIĆ: Na sledećoj sednici Skupštine grada odlučeno je da se osnuje gradska fondacija za ugroženu decu Beograda!

Na sledećoj sednici Skupštine grada odlučeno je da se osnuje gradska fondacija za ugroženu decu Beograda, najavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

On je za medije rekao da nijedno dete ne sme i neće biti gladno i dodao da će fondacija biti namenjena porodicama koje žive teško, a koje ne prepoznaje sistem socijalne zaštite.

– Ta pomoć značiće da imaju ishranu u nekom restoranu, obezbediće se bebisiterke, obrazovanje ili dokvalifikacija majki, pomoć u odevanju i nabavci školskog pribora- naveo je Vesić, saopštila Gradska uprava.

PROČITAJTE JOŠKoliko ljudi u Beogradu treba da se vakciniše kako bi se UKINULE SVE EPIDEMIOLOŠKE MERE

Kako je rekao, Grad će odvojiti deo sredstava i pozvati kompanije i građane da pomognu, te će se „tačno znati gde je i na šta otišao svaki dinar“.

– Nijedno dete u Beogradu više neće biti gladno – rekao je Vesić i istakao da će u rad fondacije biti uključene i opštine i mesne zajednice čija će dužnost biti da ukažu na porodice kojima je potrebna pomoć.

PROČITAJTE JOŠNOĆ U BEOGRADU: Jedna saobraćajna nezgoda, 115 intervencija Hitne pomoći

On je dodao da će moći da se daju novčani prilozi, kao i naturalni, a neke kompanije mogu da pomognu i tako što će obezbediti posao tim osobama.

Konkurs će biti raspisan do kraja godine, rekao je Vesić i naglasio da će biti obezbeđeni dežurni vrtići na opštinama koji će čuvati decu u situacijama kada majke ili roditelji moraju da rade posle uobičajenog radnog vremena.

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter