23°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Telegraf.rs

NOVI SRPSKI BREND - BOROVNICA Traže berače, ovoliko je dnevnica

U ariljskom kraju branje malina počinje za oko mesec dana, mada je nevreme koje je zadesilo Srbiju 19. maja praktično urnisalo zasade, i to ne samo ovog voća. Početkom juna, sazrevaju i sve popularnije borovnice, za koje su berači uvek potrebni, posebno u julu.

Berački poslovi su popularni svake godine, iako nisu laki, jer od njih može lepo da se zaradi. Traju od početka maja do sredine oktobra, a mnogima je u poslednje vreme najprimamljivija berba borovnica, jer je dnevnica za njih duplo veća nego, na primer, za maline.

OVO MORATE ZNATI

STRAVIČNO! ISPOVEST OCA Ćerka (2) je na aparatima, a samo je dotakla punjač

DRAMA U KOMODRAŽU: Ženi počeo porođaj u kući, ali kada su lekari stigli sve je bilo gotovo

UVEDENA OBAVEZNA VAKCINACIJA ZA OVE GRUPE GRAĐANA!

OD SUTRA ZA ULAZ U SRBIJU NIJE POTREBNO TESTIRANJE, UKIDA SE IZOLACIJA

Vlasnici voćnjaka za branje malina, kupina, jabuka, breskvi godinama unazad nude dnevnicu koja varira od 1.800 do 2.300 dinara, dok su za berbu borovnica spremni da plate 3.000, pa čak i 4.000 dinara, u zavisnosti od obima plantaže i posla.

Ovo "kraljevsko voće" obično se bere u periodu od 6 do 8 nedelja, budući da postoje rane, srednjerane i pozne sorte. Sve više ljudi se "baca" na biznis s borovnicama, jer je isplativ. Stručnjaci kažu da su one za Srbiju "nove maline", što znači da bi mogle da dožive istu svetsku popularnost.

Glavna prednost je što plodovi borovnice nisu osetljivi kao plodovi maline.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti